Читать «Золоті Ворота» онлайн - страница 25

Олесь Бердник

Тому Космічна Україна бере за основу свого буття щодо своїх громадян найпростіші, найприродніші Ідеали, прийнятні для кожної Людини.

Людина — Зерно єдиного Буття з невичерпною потенцією творчого саморозкриття.

Людина — безсмертна. В нащадках, у результатах творчості, в сфері розуму, в духосфері, в сфері чуття, в безлічі ще нерозкритих аспектів буття. Отже, Людина — основа і критерій Буття, Суб’єкт, котрий став підвалиною самого Космосу.

Людина — Дитя Бога. Отже, спадкоємець Всесвіту, а звідси — дбайливий старший брат рослинного і тваринного світу, котрий він повинен об’єднати Любов’ю і Красою.

Держави узурпують духовну силу народів і спрямовують її до руйнації, ворожнечі, історичних абсурдів. Держави виснажують землі, природні ресурси, фауну і флору для антиеволюційних цілей, створюючи армії, апарат насильства, низку юридичних норм, що диктуються не необхідністю, а хаосом безперспективного сучасного життя. Держави поглинають основний Скарб Буття — душу юних поколінь, маніпулюючи їхньою свідомістю для нелюдської мети самоствердження влади або

ідеології.

Тому Космічна Україна визволяє людину від ілюзії державної необхідності і спрямовує її до Влади Духу. Тому вся основна діяльність щодо Людини лежатиме в площині розкриття в душах нових поколінь єдино природної концепції буття — саморозкриття Духу.

3. ЛЮДСТВО

Створення нової духовної реальності — Української Космічної Республіки та інших Космічних Націй не є справою засідань, дипломатичних переговорів чи політичних маніпуляцій.

Космічна Україна народилася і будується в серці своїх Дітей, а тому її Буття ні в чому не узурпує прав і привілеїв інших народів, будь-яких партій чи ідеологій.

Кількість духовних громадян, котрі творять Космічну Республіку, не має значення: сто мільйонів духовних мерців — нуль на духовному плині буття; двоє живих духів, сповнених любов’ю і радістю творчості, — зерно Нескінченного Буття.

Космічна Україна розуміє людство як Божу Сім’ю Братерських Народів та Індивідуальностей, і на цій підвалині будуватиме своє життя, мету і творчу дію.

Життя кожної Людини — священне. Тому Космічна Україна оголошує, віднині й довіку, замах на життя Людини, думку про вбивство, ідею війн і саму війну — найстрашнішим злочином супроти самого духу Буття.

Свобода Людини — священна. Тому переслідування Людини фізичне чи духовне, — її ув’язнення, катування, всі форми духовного тиску — Хартія Української Космічної Республіки визначає як страшний злочин супроти Космічного Права.

Флора і фауна — творення Світовою Життя, котре дало Людині можливість піднятися до вершин самосвідомості й духовної творчості. Тому Космічна Україна проголошує ідею солідарності з рослинним і тваринним світом планети наріжним каменем своєї діяльності, маючи на меті творити віднині й довіку Альтернативну Еволюцію, в якій достойне, щасливе, творче місце займатиме всяка жива істота, здатна до еволюційної трансформації і духовного розкриття.