Читать «Золоті Ворота» онлайн - страница 27

Олесь Бердник

Постає реальна загроза смерті Національного Духу, а таким чином і Творчого Духу Еволюції. В цьому випадку поразку може потерпіти сам Космос — Корінь Пуття. Неприпустимість такої можливості штовхає нас до пошуку небувалих шляхів для виходу з катастрофічної ситуації. Необхідна переорієнтація критеріїв буття та ідеалів: від економізму й прагматизму — до духовності, від політично-соціальних ступенів — до космічної творчості, від безвиході й абсурду ідеологічно-економічного протистояння та воєн — до Зоряного Братерства Націй Світу.

Український Національний Дух прагне до повного відтворення своєї первинної материнської суті, і віднині довіку стає на нескінченний шлях духовного творчого розкриття й саморозкриття, пізнання й самопізнання для радості й блага всіх народів і віків. Таку мету ставить перед собою Українська Духовна Республіка (Космічна Україна), проголошена цією Хартією.

ОСНОВИ

Материнським лоном Української Духовної Республіки (Космічної України) є історично-географічна Україна, її творчою праосновою є всі найкращі, найлюдяніші, найсвятіші заповіти Українського Духу, її громадянами є українці, котрі присвячують своє життя створенню небувалої Української Духовної Держави, або люди інших націй, котрі щиро прийняли дух цієї Хартії.

Українська Духовна Республіка проголошує своїх громадян Всесвітнім Народом, Україна там, де Українець. Нетлінність духовних скарбів дозволяє древу національного Генія вирости в безкінечність.

ПРИНЦИПИ

Найсвятіший принцип Української Духовної Республіки — нерушима суверенність Людського Духу. З цієї основи виростає все — саме Буття Всесвіту, його розуміння, еволюція, смисл існування. Тому порушення суверенності Людини ця Хартія проголошує найтяжчим злочином. Кожна Людина — рівноцінна. Кожна істота — рівноцінна. Кожна Нація — рівноцінна.

Всі вони гілки Єдиного Древа Буття. Ця передумова змушує громадян Української Духовної Республіки шукати тепер і завжди неантагоністичних виявів буття, за яких Всесвіт стане Вінком Радості й Любові.

МЕТОДИ

Єдиним методом історичної дії громадян Української Духовної Республіки для ствердження ідеалів Космічної України є любов і дух всеоб’єднання. Це не виключає застосування ними сили в різних ситуаціях для захисту честі, гідності, права. Не містична безсила любов, котра покірно йшла в пашу різних драконів, а Любов Всемогутня, здатна захистити Ідеали Світла і побудувати Світ Єдності та Радості.

Така Любовне йде на компроміс з силами Темряви — імперіалізмом, шовінізмом, мілітаризмом. Вона шукає опертя в самій собі, в суті Кореня Буття.

Космічна Україна виховує своїх духовних громадян як вічних сіячів на Ниві Буття.

Національна Рада Космічної України об’єднує творчі сили Українців у всьому світі для збереження, для синтезу духовних надбань усіх поколінь, для естафети в майбуття.

Українська Духовна Республіка стає гарантом незнищенності творчого спадку Українського Генія в умовах посилення асиміляційних тенденцій, вона пропагує ідеали українського творчого духу серед народів світу.