Читать «Золоті Ворота» онлайн - страница 20

Олесь Бердник

Свята Україна голосує за таку Армію. Свята Україна визнає лише одну війну — нещадну війну супроти Темряви!

* * *

Ще кілька слів синам Святої України.

Будуючи Блакитний Храм Рідної Матері, не забувайте про Живий Світ Природи.

Флора і фауна — тканина Світового Життя, котра дала Людині можливість піднятися до вершин самосвідомості й духовної творчості. Тому Свята Україна проголошує ідею солідарності з рослинним і тваринним світом Планети, маючи на меті творити віднині й довіку Альтернативну Еволюцію, в якій достойне місце займатиме всяка жива істота, здатна до еволюційної трансформації і духовного розкриття.

Така ідея виключає споживання продуктів, для готування яких потрібне вбивство тварин (особливо теплокровних). Ясна річ, що для ідеального рішення потрібні корінні зміни в психіці поколінь, але Свята Україна ставить це завдання вже тепер, як передумову звільнення душ своїх Синів та Дочок від самої ідеї убивства.

* * *

Ще кілька слів ворогам Святої України, ворогам духовності:

— Вітаю вас, вороги! Ви допомогли нам ясніше збагнути правдиві шляхи серед мороку псевдореальності. Ви гартували наші сили, ви допомагали природному добру душ і сердець, кристалізуючи волю мужніх Синів, відсікаючи боягузів та зрадників. Ви допомагали нам будувати Новий Світ, прискорюючи процес болісного народження. І, можливо, дехто з вас, переслідуючи Синів Святої України або інших Святих Націй, збагне, глянувши на обриси Нового Світу, намальованого нами, що то і ваш суджений світ, в якому хоче жити ваша душа!

Якщо таке трапиться, — сміливо йдіть до брами Блакитного Храму, заходьте, вливайтеся до Братерства Синів Матері. Жодного докірливого слова не скаже Мати, бо ваша теперішня ворожа дія — то гіпноз віків, то воля Темряви, нав’язана вам. Приклад апостола Павла хай буде вам взірцем!

* * *

Двадцятий вік розвінчує всі міфи. Міфи науки. Міфи соціології. Міфи релігій. Міфи мистецтва.

Наука стала прислужницею диктатур і бюрократів. Вона створила потвору техногенної еволюції, що загрожує самому існуванню Біосфери. Соціологія ошукала народи ідеями земного раю. Жодна обіцянка не виконана, а політичними катаклізмами скористалися лише лідери тих чи інших держав та ідеологій.

Мистецтво стало камуфляжем соціальних виразок або цинічним копирсанням у смороді тих виразок. Релігія декларувала грядуще оновлення Буття, але віддавала його на поталу силам Темряви, зрадивши ясні й духовні Заповіти Першоучителів.

Банкрутує людство у всіх своїх задумах — гордовитих і далекосяжних. Куди йти? Задля чого? Ніхто не вірить в ідеали політичних лідерів та релігійних жерців — усе перетворилося на барвисте лахміття планетарної гри.

Життя повертає нас до первинних чуттів, нерушимих і ясних цінностей. І найголовніша серед них — Народ, Нація. Дивовижна творча суть людських громад, котра народилася у безмір’ї віків, дала своїм дітям чудоподібне Слово-Логос — Голос Самого Бога — а за ним — пісню, казку, думу, мислення, естафету єдності, вірності, мужності, творчості.

ХТО Ж ТИ, УКРАЇНСЬКИЙ БРАТЕ?