Читать «Альтернативна Еволюція» онлайн - страница 139

Олесь Бердник

І всі християнські апологети, і апостоли говорили однозначно, що наші змагання, наші муки потрібні для того, щоб у нас народився Христос і виріс до повноти життя Христового. Апостол Павло говорить: «Мучуся, змагаюсь, знемагаю, поки в мені відобразиться Христос». У цьому якраз і суть подвигу Сина Божого.

А прийняти в серце — безумовно. Якщо ви приймаєте Його серце, ви тим самим міняєте орієнтацію, ви здійснюєте цей поворот, ваші очі вже дивляться в Новий Світ.

Тільки треба мислити не сусально: «Ось я помолюся, стану на коліна…» По-перше, Він не вимагав, щоб перед Ним ставали на коліна. Ви знайдіть хоч одне місце в «Євангелії», де учні стають перед Ним на коліна! Згадайте Таємну вечерю. Він говорить: «Не називаю вас рабами, називаю вас друзями»; переломлює хліб, дає їм вино… Цим самим Він показав, що треба не робити з Нього боженьку, а приймати Його як старшого ПРОВІДНИКА, якого послав Батько для того, щоб звільнити нас із пекла, з якого ми ніяк не можемо вискочити!

Запитання:

Ви постійно говорите про наближення нової епохи Світла, Святого Духа, Матері Світу… У той час вчення християнських святих (Серафим Садовський та багато інших) недвозначно говорять про наближення царства Антихриста…

О. Б.:

Ми вже й так давно в його царстві живемо…

Запитання (продовження записки):

Відбувається якась накладка. Не довіряти святим подвижникам ми не маємо підстав. Ми далекі від святості цих людей. На нас лежить гріх Адама. А ви закликаєте стати богами, розкручувати спіралі, переміщати точки збирання замість того, щоб явити людську смиренність.

Християнські подвижники з глибоким страхом Божим, смиренням і простотою ставилися до всяких дарів Святого Духа і Божих одкровень…

О. Б.:

Дуже цікаве запитання.

Давайте розглянемо саме слово «смиренність»? Очевидно, ви розумієте це як «принизитися», в той час як у самому слові етимологічно показано, що це означає «бути з миром», тобто «стати цілим», «обійняти світ». «Смиренність» — це героїчний подвиг, це прагнення, це усвідомлення своєї вражаючої сили і свого божественного походження! Згадайте Біблію: Людина створена за образом і подобою Божою. І коли підходить сьомий цикл, — Бог спочиває, відходить убік, щоб дати можливість діяти своєму породженню. Сьомий цикл — це час Людини, цикл Сина Божого. І наше завдання не в тому, щоб принизитися, бо навіщо Богу біороботи?! Христу не потрібні смирні овечки для Царства Божого. Йому потрібні герої. Як Сковорода говорив: «Христос — вождь вогняної Безмежності». Вождь, а не провідник у кошару! Це треба відчути в собі…

А на закінчення я попрошу Василя Степановича виконати пісню, яка підсумує те, про що ми сьогодні говорили.

Співає Василь Литвин:

Людей нема, є лиш прелюд, Є тільки мрія про Людину, Є тільки хаотична лють — Всеспопеляюча лавина. О де ти, Зоряний Творець? О хто ти — Дух чи хвиля Лети? Тиран чи вільний промінець, Який заплутався в тенета? Пора, пора, пора збагнуть Своє падіння і могилу, Своє покликання і суть, Своє походження і силу… І на вселенськім полотні, Яке нам витче Суть Єдина, Посіє квіти вогняні Новонароджена Людина.