Читать «Альтернативна Еволюція» онлайн - страница 137

Олесь Бердник

А зараз фіксація йде іншим методом: завалюють усім підряд: тут вам «Агні-Йога», тут — Тантра, там — ще якісь практики. І в людини в голові вже ніби хтось ложечкою поколотив. Куди йти, якщо попереду одразу тисячі шляхів?

Тому ми якраз і говоримо про те, що в цей ВРАЖАЮЧИЙ, ТРИВОЖНИЙ ЧАС, коли Червоний Дракон роззявив рота і поглинає нашу сутність, треба дуже уважно зосередитися й вибрати правильний шлях. Найголовніший інструмент — це очищення думок від цілого комплексу непотрібних речей. Ясна річ, треба виховувати дітей, годувати їх, одягати… Але це треба робити, як робиться всяка рутинна справа. Найголовніше, щоб ваша думка, ваша ментальність уже жила там, у майбутньому, щоб вона вже була звільнена, щоб ви приділили повсякденній роботі тільки якусь невелику частку.

Ми якраз підходимо до такого трампліну, з якого може бути здійснений політ у Свободу. Інші напрямки, інші вектори не годяться. Ніщо не витримає: ні планета, ні біосфера, ні психосфера. Які б не збиралися сили, які б не збиралися парламенти і президенти. Можна тільки певний відрізок часу використати для термінової дії, для того, щоб прорити оцей тунель в інше буття. А тепер перейдемо до діалогу…

Запитання:

Чи можна досягнути тих самих результатів, яких досягнув Кастанеда під керівництвом дона Хуана, якщо людина сама по собі?

О. Б.:

Ми не знаємо, чого досягнув Кастанеда. Він просто пише про деякі феноменальні речі. Місія Кастанеди — написати книги, щоб ми почали думати. Це дуже серйозні книги, глибоке вчення, але воно не прямолінійне, а дуже втаємничене. Над ним треба думати.

Ми з вами розглянули кілька аспектів так званої точки збирання. Дон Хуан учив Кастанеду зсувати точку збирання, користуючись сновидінням, оскільки в сновидінні точка збирання вільно плаває. Саме тому ми у снах бачимо різні світи. Якщо туди перенести чатуючу свідомість, ми можемо сформувати так званий дубль, свого двійника і вже звідти розпочати прорив, звільнення.

Для нас це дуже тяжко. Очевидно, маги Центральної Америки мають цілий ряд втаємничених методів. Ми їх не маємо і в книгах цього теж немає. Але ми можемо, використавши знання своєї психології, знання, нагромаджені нашими вченими і тисячолітнім досвідом, зробити це інакше.

Запитання:

Що таке Світ Вогняний і чи можна його досягти зміщенням точки збирання?

О. Б.:

Світ Вогняний — це світ ДУМКИ. Тільки ви зверніть увагу, чим ми її навантажуємо: нікчемними, рутинними, повсякденними думками. Коли я казав вам про машинальність у вирішенні тих чи інших буденних проблем, то це є найголовніше. Тому що задіювати вогняну субстанцію думки для цього не варто. Якщо у вас клекотить думка і хоче проявитися, то замість лаятися із чоловіком чи дружиною, почитайте дитині книжку або допоможіть їй малювати… Тобто орієнтуйте ментальність на вищий рівень.