Читать «Альтернативна Еволюція» онлайн - страница 141

Олесь Бердник

Різні народи зображували його по-різному. Хто читав Карлоса Кастанеду, той пам'ятає змальований магами образ «Орла», грандіозної зловісної сутності, яка одночасно і породжує з допомогою еманацій все буття, і поглинає нашу свідомість. Кожна людина після смерті випромінюється до його дзьоба, і «Орел» поглинає нашу свідомість.

На Сході малюють грандіозну Мандалу (Мандала — це символічне зображення світобудови), яка перебуває в обіймах Мари. Темна потвора вгризається у світ і випиває з нього енергію. Праслов'яни теж мали концепцію Чорнобога, який експлуатує видимий світ.

Тепер маємо чисто наукову концепцію, про яку ми вже говорили. Це сколапсований світ, так звана «Чорна Діра», в середині якої ми перебуваємо. Раніше, ще років десять тому, вважалося, що ми наближаємося до Чорної Діри і що ми поступово падаємо у цю пащу по грандіозній спіралі. Але останні дослідження показують, що ми, очевидно, десь перейшли цю межу і потрапили в полон до Чорної Діри. Тобто, останні наукові відкриття підтверджують усі «містичні» уявлення про те, що ми в полоні у так званого «Князя пітьми». Буквально.

Тоді нам стане ясно, для чого приходив Будда, а потім Христос. Який сенс був у тому, щоб вони прийшли? Саме тому, що ми потрапили в таку надзвичайну ситуацію. І не тільки ми, люди Землі. Очевидно, в полоні грандіозного інферно дуже багато світів. Я вам спробую змалювати картину, яку в символічних образах залишили нам древні мудреці. Людина в цій концепції виявляється грандіозним виконавцем волі Цілості або волі Бога. Хто вивчав астрофізику, той знає, що світло, потрапляючи в Чорну діру, не може вийти з її полону. А не маючи змоги вийти, змушене діяти тут, насичуючи Колапс, оцей грандіозний світовий міхур. Світло створює ефект своєрідної світлоносної бомби.

Але річ у тім, що Світло обіймає собою Всесвіт і діє як Цілість. І починає творити Життя вже всередині цього міхура. Це і є той акт, про який у Священному Писанні говориться: хай буде світло, хай буде Земля, хай буде тварина і, нарешті, — хай буде Людина, створена за образом і подобою Божою (тобто Цілості). Таким чином, всередині грандіозної космічної тюрми твориться Людина, для того, щоб Світло перетворилося на Думку.

Ви прослідкуйте цей ланцюжок. Світло не здатне вибратися з полону грандіозного пекла, але Думка може! Бо Думка уже перевершує швидкість Світла. Думка може мандрувати у Всесвіті на будь-якій відстані, вона може охопити собою безмежність, якщо, звісно, не займається побутовими справами. Наша думка, думка земних людей, навантажена міріадами дріб'язкових думок — побутових, життєвих, соціальних — і вже не здатна охоплювати Всесвіт. У цьому і трагедія і парадокс Людини, і конфлікт віків. Приходить Великий Вчитель, говорить: «Покайтеся! Зречіться справ дріб'язкових, бо ви — діти Бога! Ви створені для великої справи, для того, щоб визволитись із в'язниці. Ми робимо велику Божу справу. Бог нам велів розімкнути світову темницю, а це може зробити тільки Думка».