Читать «Альтернативна Еволюція» онлайн - страница 112

Олесь Бердник

Ось приблизно така ідея України. Вже в «Руській Правді» є зачатки цієї ідеї. Навіть Святослав-завойовник ще в дохристиянську епоху, будучи воїном, вже відстоював суверенність народу саме як засіб до гармонізації його життя. І поступово, вік за віком, наші предки йшли до реалізації цієї ідеї. Наприклад, Запорізька Січ була не етнічним об'єднанням, а об'єднанням вільних воїнів. Навіть деякі гетьмани, полковники були не українського походження. Байда-Вишневецький, який сформував Січ, був литовського походження, полковник Нечай мав турецьку кров, Богдан Хмельницький — польську, Кривоніс був шотландець… Ідея об'єднання народів виникла ще до того, як сформувалося поняття «Україна». Це були древні косаки, як їх називали, люди, які крізь віки пройшли, посвячуючись у втаємничене знання про те, що найвище, що Людині треба берегти — це Свобода, тому що земля може загинути, географічні орієнтири можуть мінятись, а Свобода — це те, що веде в Небо!

Приблизно така ідея Духовної України, яка у XX столітті сформувалась як Небесна Республіка. І ви тут, звичайно, дорікаєте справедливо, що ми, можливо, не зробили все, що можна, але я хочу застерегти: ми не можемо воювати з потоком дезінформації. Тут потрібно знайти адекватні рішення, які відповідали б волі грядущого Пересотворення Світу. Це не так просто, повірте мені. І ви це добре знаєте.

Стосовно запитання: чи не було прийняття незалежності трагедією для Небесної Росії?

Ні. Тому що і Росія, і Україна ще не визначилися. Я глибоко вірю, що триєдина Русь буде знову відтворена. Навіть тризуб — це, по суті, дерево з трьома гілками. Але щоб це об'єднання відбулося, всі три гілки мають бути абсолютно незалежні і разом з тим» утворювати єдине древо. Дуже важко достукатися до сердець керівників наших держав. Вони — діти стереотипів. Аби люди відчули необхідність такого нового несподіваного поєднання, треба, щоб вони відчули, що іншого шляху нема.

І мова мусить іти не про економічні зв'язки, а про братерські, для того, щоби творити Людину Нового Типу. А вже Людина Нового Типу сама, без урядовців віднайде принцип співпраці і економічної, і військової, і соціальної. Якщо в нас немає взаємного розуміння грядущої землі, то нічого нам не допоможе.

Трагедія станеться, якщо не сформується нація Небесної України, якщо Україна відкине цей шлях і нас змусять думати лише про хліб насущний, — отоді буде біда, коли «випаде» покоління, яке ми не зуміємо сформувати, і вони не передадуть своїм дітям нашої естафети.