Читать «Альтернативна Еволюція» онлайн - страница 110

Олесь Бердник

Отут і треба шукати причини того, що на Землі не можуть реалізуватися ідеї ні свободи, ні любові, ні добра. Ці слова залишилися як релікти від древньої Божественної цивілізації, де вони мали значення і не були просто словами. Коли присутня Любов, тоді відбувається реальна дія. Так любить мати своє дитя. Чому ж люди, володіючи розумом, маючи такий божественний дарунок, протягом відомого нам історичного періоду нищили і нищать мільйони своїх братів? Роблять зброю, з допомогою якої можна знищити цілу планету. Як можна говорити про Людину Мудру, Людину Мислячу? І чи можливо, щоб таке людство побудувало гармонійне суспільство?

Ніхто чомусь не аналізує слова Христа «Треба вам народитися знову!» А якби ми над ними замислилися, якби ми вчили наших дітей змалечку, вони все зрозуміли б, і ми мали б уже цілий Зоряний Ключ Небесних Птахів! Дитина одразу зрозуміє, коли ви їй скажете: зараз ти отака, на двох ногах, але ти можеш полетіти, ти можеш думкою спілкуватися на відстані, ти можеш міняти своє тіло відповідно до навколишніх умов. Це те, над чим просив задуматися Микола Федоров, наставник Ціолковського, який бачив людину повноорганною. Йдеться про те, щоб у Цілому, що його ми називаємо Космосом, точка свідомості могла зайняти будь-яке місце і вивчати Світ (і себе, таким чином) з будь-якої позиції. Можливо, це складно уявити, але нам доведеться про це говорити, якщо ми хочемо справді зайнятися сталкінгом.

Я знов повертаюся до цього поняття. Сталкінг — це проходження по краю безодні, підготовка себе для шляху в небезпечній зоні, де на кожному кроці може бути прірва. Ми створили самі для себе і Вселенську Тюрму, і богів, і демонів. І навіть духовні світи повнили такими жахливими монстрами, що ясновидці, проникаючи туди, жахаються. Вони вважають, що Всесвіт так і розвивається, що є істоти, котрі регулюють наше людське буття і будуть нас судити: з одного боку стане ангел і буде читати хороші справи людини, а з другого боку стане демон і буде читати злі справи. А в чому зло і в чому добро? Де критерій? Навіть земний суд має визначити, що привело злочинця до порушення закону. Так само небесний трибунал, перш ніж судити людину, мав би визначити: а чи вона винна? Тим більше, що людина безсила, оскільки відділена від Кореня Буття. А може, судити варто того, хто її сотворив або не захистив перед спокусами?

Ми маємо з самого початку відкинути ідею про небесний трибунал. Батько нікого не буде судити. Але буде спектакль суду. Він вже готується в таємних лабораторіях. У небі і в ноосфері готується прихід Антихриста: формуються дуже сильні легіони ангелів, і літаючі апарати, і чудесні маніфестації, що призначені для повного уловлення наших душ. Тут стоїть питання про існування самого Божественного Олімпу. А він — колосальний: боги Сходу, боги Заходу, боги древніх цивілізацій Центральної і Південної Америки і все, що нагромадилося у священних писаннях різних народів, — існує в ноосфері! І нам треба або приймати все це і залишатися ляльками небесних містифікаторів, або поставити питання про пересотворення Світу на основі Нового Заповіту. Наново! Чому й було сказано: час Адама завершився. Адаміти, тобто ми з вами, вже вичерпали себе. Якщо іти «шляхами Каїна», як писав Максиміліан Волошин, — неможливо нічого зробити. Майбутні покоління мають розв'язати і цю загадку: чи є на Землі та основа, те підґрунтя, на якій можна побудувати Новий Світ.