Читать «Сестри-вампірки 3» онлайн - страница 22

Надя Фендріх

Дірк і Сільванія здивовано озирнулися.

Світло вуличного ліхтаря спадало на пісочницю, де сидів Міхай і ліпив із піску величезну фортецю. Навколо пісочниці стояли Гелена, Якоб і Лудо. Вигляд у всіх трьох був спантеличений. Ельвіра весело гасала садком. Помітивши сусіда, вона в радісному захваті застрибала на місці. Раптом в її очах заграли пустотливі бісики, як це завжди буває, коли в голову приходить чудова ідея. Саме така ідея відвідала наразі Ельвіру. Добряче розбігшись, вона стрибнула в пісочницю і гепнулась просто на фортецю, яку щойно збудував Міхай.

Сільванія згадала часи, коли вони з Дакою були зовсім маленькі. Вона обожнювала ліпити з піску фортеці, а сестра – із задоволенням, як зараз мама, – стрибала на них з розгону. Але сьогодні їй було не до дитячих забавок, адже життя Франца висіло на павутинці.

Дірк ван Комбаст здивовано похитав головою: чого це вони так розвеселилися проти ночі?

– Не звертайте уваги на батьків, вони сьогодні весь день химерують, – ніби прочитавши його думки, пояснила Сільванія. – Прошу, дозвольте мені поговорити з Урсулою. Тільки вона і може мені зарадити, вона ж…

Тут Сільванія затнулась.

Дірк ван Комбаст насупив чоло.

– Медсестра! – знайшлася Сільванія.

Дірк ван Комбаст кивнув.

– Воно-то так, тільки вона – вагітна медсестра, тож…

Розмова потроху почала дратувати Сільванію.

– Вибачте, але це дійсно надважливо, – твердо промовила вона і, відштовхнувши сусіда, пройшла всередину.

Дірк ван Комбаст спантеличено дивився їй услід, не знаючи, що й сказати.

– Агов! Зачекай-но! Ти куди? – закудкудакав він, чухаючи потилицю.

Але Сільванія не чула його. Минувши передпокій, вона пройшла просто в спальню. Урсула сиділа на ліжку й усміхалася. Як відомо, вночі вампіри сплять погано. А вагітні вампірки й поготів. Ось і Урсула цієї ночі ні на хвильку не стулила очей і, авжеж, чула і крики у сусідів, і суперечку біля дверей їхнього з Дірком будинку. Урсула була рада, що прийшла Сільванія, бо жінка всім серцем любила сусідських дівчаток-напіввампірок, ніби власних дочок. Але, побачивши серйозне обличчя Сільванії, Урсула захвилювалася.

– Сільваніє, люба, що сталося?

– Вибачте, що я до вас такої пізньої години, але… – почала було Сільванія, але тут у дверях з’явився розлючений мисливець за вампірами.

– Я намагався їй пояснити, що зараз – не час.

– Заспокойся, коханий, – перервала запального чоловіка Урсула, – У Сільванії термінова справа.

– Саме так! – зраділа Сільванія. – Річ у тім, що наші батьки під гіпнозом. Їх вампіри загіпнотизували!

– Що? – стрепенувся Дірк. Справа набирала обертів.

– А ще вампіри викрали мого молодшого брата і понесли в Трансільванію! – випалила Сільвания.

– У Трансільванію? – здригнувся Дірк. «Авжеж, непросто буде битися з вампірами на їхній території, але, якщо гарненько озброїтися, проблем не виникне», – промайнуло в нього у голові. Він тут же прикинув, якою саме зброєю зі свого арсеналу можна здолати трансільванських вампірів. Від самої думки про нову супероперацію Діркові заперло в грудях: він вирушить до Трансільванії і розпочне там справжнє полювання!