Читать «Сестри-вампірки 3» онлайн - страница 20

Надя Фендріх

Сільванія ще довго стояла біля вікна й дивилася в небо. Її охопили розпач і страх. Вона почувалася нікчемною, маленькою та безпорадною. Лише зірки, що мерехтіли цієї ночі, дарували їй надію, що все владнається.

Бомбочка-смердючка

Дака просто не тямила себе від тривоги за брата, та водночас вона відчувала небувалу жагу боротьби, запал і рішучість. Геть звільнена від пут страху (адже нерозумно боятися інших вампірів, якщо ти сама вампір, хоч би й наполовину), не відчуваючи втоми, Дака летіла дедалі швидше. Нарешті на тлі повного Місяця їй вдалося розгледіти два силуети. Антаназія ширяла легко й елегантно. За нею, незграбно похитуючись, летів Уріо з Францом на руках. Невдовзі бородань і зовсім загальмував і приземлився на лісовій галявині. Намагаючись не виказати себе, Дака безшумно опустилася неподалік. Вона змогла розгледіти, що Уріо несе Франца в якійсь примотаній до живота торбині на кшталт рюкзака.

– Фу, яка гидота! – вилаявся слуга Антаназії, дивлячись на малюка. Тут же Дака почула знайомий звук: настав час Францу випорожнитися.

– Я так далі не можу летіти. Ви хочете, щоб я задушився від цього смороду, пані? – Уріо дістав Франца з торбини і, гидливо зморщивши носа, обнюхав його дупку. – Так ось що тут смердить!

Він простягнув малюка Антаназії, але та з огидою відскочила назад.

– Що це за чортівня! Прибери! Негайно! – наказала вона.

– Але… – заскиглив був Уріо.

Дака затулила рота руками, щоб не розреготатися від такої комедії. Тим часом Уріо поклав Франца на мох і розстебнув підгузок.

– А що тепер? – запитав він, безпорадно дивлячись на пані.

Дака усміхнулася. Франц залишив у підгузку свою фірмову бомбочку-смердючку. Так їм і треба, отримали по заслузі! Знатимуть тепер, як викрадати напіввампіренят! Схоже, Уріо завис над підгузком надовго: він-бо не надто тямить, як дбати про немовлят. Тут Дака могла лише поспівчувати, оскільки вона сама (і то не дуже часто) міняла братику підгузок лише коли він сходив по-маленькому. Та коли Франц залишав бомбочку-смердючку, у Даки миттю виникало безліч нагальних справ, до того ж, яких завгодно: від незавершеного домашнього завдання до прибирання на столі.

Тож міняти смердючі підгузки доводилося зазвичай мамі. А сьогодні – Уріо. Дака безшумно прокралася подалі в ліс і, опинившись у непрохідній гущавині, дістала з кишені мобільний телефон та набрала знайомий номер. На екрані з’явилося обличчя Мурдо.

– Привіт, Дако! – зрадів він. – Давно тебе не чув! Boibine, що зателефонувала. Як справи?

Фронтмен гурту «Криптон Крекс» мав диявольськи привабливий і трохи зухвалий вигляд, утім, як завжди. Будь-якої іншої ночі Дака неодмінно замилувалася б його мегавампірською вродою.

– Вітаю, Мурдо. Справи? Та як тобі сказати… Кепські… Мені дуже потрібна твоя допомога. Я лечу в Чорний замок. Мого молодшого брата викрали.

Почувши поряд якийсь шурхіт, Дака спішно скинула дзвінок і перевела телефон на беззвучний режим. Залишалося сподіватися, що Мурдо зрозумів її. Дака знову озирнулася навсібіч, але, на щастя, поруч не було ані душі.