Читать «ПРОГНОСТИЧНА ОЦІНКА 1483 РОКУ» онлайн - страница 10

Юрій Михайлович Дрогобич

Часточка восьма. Про становище декого з тих, чиїм асцендентором є Сатурн

Цього року перестаркуваті отці благочестиві, землероби, старці, виморені життям, люди, що ведуть самотнє життя, неосвічені, мало говорючі, люди туго думаючі, незмінні в словах, мудрі в порадах, люди загартовані, розкопувані свинцю і могил, і в цілому ремісники, люди незначні і рухливі в переходах, юристи, люди з чорною жовчю (меланхоліки), люди, для яких обраним при народженні знаком е Сатурн, за їх станом і в сполученні, або за умовами такими були б. Цього року навесні нехай більше бояться, ніж в інші частини року, з волі асцендентора відступаючого і несприятливого.

Часточка загальна дев’ята. Щодо знатних і тих, чиїм асцендентором є Юпітер

Знатні, шляхетні, можновладці, судді, консули, теоретики права і вчені в законах, легати папського престолу, єпископи, посланці, вчителі законів священної віри і наставники сект; люди освічені, приємні, сангвініки і в цілому всі, при народженні яких був присутнім Юпітер, цього року навесні диспонуватимуться щонайліпше; і влітку зазнають похвал і вшанувань щонайбільших. І без сумніву будуть удачливими в своїх діях, за винятком того, що в днях квітня, з 20 до кінця нехай бережуться небезпек. Восени і взимку буде зменшуватись ця сигніфікація, нехай втікають від суперечок і незгод з волі Марса, і шкідливих хвороб.

Часточка десята. Щодо стану тих, для кого сигніфікатором є Марс

Воїни, воєначальники, верховоди у війнах, управителі і помічники царів і князів, скарбники тиранів, медики, золотих справ майстри, всі механіки, ті що користуються вогнем в своїх виробах, придорожні жителі, шукачі прибутків, сіячі сварок і судових процесів, жорстокі, гнівні, шалені, лукаві, одержимі з рудим волоссям. І в цілому всі холерики і ті, при народженні яких відзначений Марс. В перших двох четвертях не добре диспонуватимуться: внаслідок чого нехай живуть обережно і уникають нещасть. Восени і взимку найкраще будуть диспоновані і матимуть успіх у своїх справах.