Читать «ПРОГНОСТИЧНА ОЦІНКА 1483 РОКУ» онлайн - страница 8

Юрій Михайлович Дрогобич

Про статус Французького королівства

Навесні диспонуватиметься посередньо. Місяць у домі неприятелів, розганяючись в годину повороту, віщує неприязнь, грабежі, підступи і підбурює до супротиву, крадіжок. Влітку обставини складатимуться належним чином, буде піднімати релігію як годиться по сумлінню, духовних матиме в пошані і в великій почесті. Восени нехай боїться хвороб. Взимку, навіть якщо добре диспонуватиметься, нехай боїться однак нападу ворогів.

Про статус Угорського королівства

Угорщина, яка втішається впливами Стрільця і Юпітера, навесні диспонуватиметься щонайліпше, внаслідок Юпітера в сильному місці у битві, і буде великодушною переможницею в сумнівних справах. Дозволятиметься тоді зі зброєю в руках боротись з Марсом турків, бо ж Марс неспроможний перемогти блискавки Юпітера. Влітку диспонуватиметься посередньо. Восени, однак сполучення Марса не дозволить воювати, навіть якщо добре диспонуватиметься. Підступів якого нехай боїться в кінці літа і восени. Взимку диспонуватиметься погано; нехай боїться підступів і великих хвороб.

Про положення Іспанії’

Вона, згідно з Іспанцем, знаходиться під впливом енергій Діви і Місяця. З волі асценденторів, пануючих в обох фігурах, нехай бережеться численних підступів, війн і ворожих хитрощів. Влітку і взимку, і навіть на протязі всього року, нехай боїться сатурнових хвороб, внаслідок Сатурна, що входить в знак королівства. Наступне затемнення Сонця 29 дня липня, з волі асцендентора, загрожує багатьма лихами цьому королівству. Взимку диспонуватиметься посередньо.

Про положення Сицилії

З волі Юпітера диспонуватиметься щонайліпше навесні. Однак хвороби восени і взимку зроблять це положення посереднім.

Про статус Англії і Фландрії

З волі асценденторів вони будуть мати суперечності і війни, і неспокій. Вони нещасливі також у весняний час. Влітку нехай бояться хвороб. Восени ж бо, щоправда, і у зимовий час диспонуватимуться щонайкраще, і нехай не сумніваються – будуть діяльними і могутніми переможцями.

Про положення Геркулеса, ферарського верховоди

Він цього року, а особливо навесні, диспонуватиметься добре; здоровий тілом, з волі проходження асцендента його народження вниз, в годину повороту, до корпусу Венери; внаслідок цього до приємного і повного насолод стану вождя. А з волі проходження падаючої частини удачі в 13°, в годину повороту втішатиметься сприятливою долею. Так само у дні серпня і грудня нехай бережеться небезпек. І з волі Місяця, володаря асцендента його народження, в домі неприятелів, яка розганяється в годину повороту, нехай стережеться підступів ворогів.

Часточка шоста. Про долі деяких прославлених держав

Місто Рим навесні диспонуватиметься щонайліпше: великодушне, достославне, щасливе і прославлене, також щасливе у всіх справах. Це доводиться диспозицією Сонця – асцендентора міста в царському домі; воно оточене з обох боків променями фортуни із знака міста. Проте Сатурн в знаку міста, своїм відступом підфарбовуючи знак міста, погрожує зіпсованим повітрям. Так само, просочуючи повітря, він дещо може зашкодити, внаслідок своєї слабкості. В інших кварталах року він буде диспонуватись посередньо. До того ж майбутнє затемнення Сонця 29 дня липня в знаку міста провіщує великі неприємності і загрози для міста.