Читать «ПРОГНОСТИЧНА ОЦІНКА 1483 РОКУ» онлайн - страница 12

Юрій Михайлович Дрогобич

Часточка чотирнадцята. Щодо положення і становища вагітних

Цього року вагітні навесні внаслідок Марсу в домі синів не добре Диспонуватимуться. Вони будуть відчувати великі і тяжкі болі. Таким чином, Деякі народять передчасно, і мертвих, як каже Галі, бо володар асцендентора п’ятого дому збільшить його і провішує хвороби. Влітку диспонуватимуться посередньо з волі володаря четвертого дому, який буде більш прихильним до пологів. Восени диспонуватимуться належним чином внаслідок домінування четвертого дому і внаслідок дружньої фігури Марса і Венери народять багатьох синів без небезпеки. Взимку посередньо. Все ж нехай стережуться хвороб з волі Сатурна в домі синів і володаря четвертого дому в домі хвороб.

Часточка п’ятнадцята. Про становище набожних людей і інших

Благочестиві люди, священнослужителі, схимники, монахи в цьому році навесні не добре диспонуватимуться, в асцендентах божественних матимуть перешкоди і кволість. Так буде тому, що дехто не дотримується своїх правил. Я визначаю це по асценденту їх в домі релігії, який зазнає перешкод і відступає назад. Так само, хоча і з волі володаря третього дому, хочуть позбавитись цих правил, тим не менше внаслідок загального асцендентора, який зазнає перешкод, будуть мати суперечності, розлад і розкол в усіх їх справах. Влітку диспонуватимуться добре, належно виконуватимуть правила і піднесуться. Хоча Венера – володарка дому релігії своїм відступом так само буде ставати менш значимою. Восени і взимку диспонуватимуться належним чином внаслідок всіх асценденторів.

Часточка шістнадцята. Про статус і диспозицію тих, хто відправляється в дорогу

Легати, нунції, подорожні, скороходи навесні диспонуватимуться щонайгірше; з волі асцендентора нефортунного. Нехай бояться труднощів і зрад переважно ті, хто відправляються в дорогу. Згідно з Аль-Бумазаром, у вступі до “Квітів”, і Алькабітом, в його “Введеннях”, дія перша, вони будуть мати багато перешкод, і на дорогах будуть затримуватись. Щоправда, ті, хто подорожують недалеко, будуть краще диспонуватись. Влітку багато хто мучитиметься від хвороб, навіть нехай бояться випадкової смерті; подорожуючі недалеко терпітимуть затримки по причині відступаючого назад сигніфікатора. Восени подорожуючі здалеку найліпше диспонуватимуться і будуть фортунними. Близько подорожуючі нехай бережуться підступів, труднощів, наговорів або вбивств з волі Марса, загрожуючого із опозиції асцендентору. Ті, хто мандрують на далекі відстані, належним чином і з небезпеками шляхи завершать. Гідним, отже здається, щоб не розчаруватись у виборі і скористатись ним розумно. До того ж багато хто, із обізнаних у зірках, про це передають гідні свідчення і надзвичайно корисні правила.

Часточка сімнадцята. Щодо статусу і спільної користі для всього простого люду

Один асцендент у держави і всього народу, – згідно Галі в восьмій частині, – котрий з волі Місяця, після з’єднання превенціонального міцно притиснувся тілом до Меркурія. При Меркурії фортунному в обох фігурах – добре диспонуватимуться, інакших будуть мати дітей. Коли вони стануть зрілими у пізнанні високих істин, то будуть мати велику користь від якостей Меркурія, про якого вище було сказано. Юпітер зверху, із секстиля опромінюючий Місяць, підсилює асцендентора в добрі. Влітку диспонуватимуться належним чином і звільняться від божественних обов’язків з волі асцендентора в домі церкви і релігії, який розганяється. А з волі Місяця в превенціоналі, що приклеюється міцно до Венери, статус приносить чистоту, веселість, бажання, а самим гіршим – похмурість. Восени, з волі асцендентора, Юпітер в превенціоналі, в тісній сполуці сходить до збільшення матеріальних благ і користі. Взимку диспонуватиметься посередньо, хоча Юпітер у дванадцятому домі обіцяє навіть дещо з корисного від недругів, як каже Галі у восьмій частині. Хай, одначе, народ зверне увагу на одне з завдань і живе обережно на протязі цілого року, щоб судових тяжб, суперечок, непокірності і шкідливих схизм уникнути і підступів з боку багатьох, з волі асцендентора, який зазнає шкоди в годину повороту в домі ворогів переважно і приблизно у дні квітня і травня.