Читать «Правильник УПЦКП» онлайн - страница 182

Автор неизвестен

Канон Пресвятій і Животворчій Тройці.

Творіння Митрофанове, глас 6

Пісня 1

Ірмос:Як по суші, перейшов Ізраїль по безодні стопами, бачачи, як гонитель фараон потопляється; пісню перемоги Богові співаймо, взиваючи.

Приспів: Пресвята Тройце, Боже наш, слава Тобі.

Три Іпостасі оспівуємо Богоначальні, єдиного єства незмінний образ, благого Чоловіколюбця Бога, що дарує нам очищення гріхів.

Приспів: Пресвята Тройце, Боже наш, слава Тобі.

Єдиний споконвічний і трисяйний образами Господи, Божеством єдиний Сущий, урозуми нас і сподоби Твого божественного сяяння.

Слава… Павло, який назвав церкву із язичників прекрасною невістою, навчив поклонятися Тобі, єдиному Триіпостасному Богу, від Якого, і Яким, і в Якому все сталося.

І нині… Із Твоєї утроби, Богородице, вийшло Сонце правди і осяяло нас зорею трисвітлого Божества; Його ж оспівуючи, побожно Тебе ублажаємо.

Пісня 3

Ірмос:Немає святого, як Ти, Господи, Боже мій, що підніс рід вірних Твоїх, Блаже, і утвердив нас на камені сповідання Твого.

Приспів: Пресвята Тройце, Боже наш, слава Тобі.

Ти, Трисвітлий Боже, прикрасив чини небесні, навчив оспівувати Тебе трисвятими голосами; з ними ж прийми і нас, що оспівують Твою благість.

Приспів: Пресвята Тройце, Боже наш, слава Тобі.

Єдине незмінне Троїчне Богоначало оспівуючи, молимо Тебе тепло послати нам нині прощення багатьох гріхів.

Слава… Безначальний Отче, співбезначальний Слове Божий і Божественний Душе, благий і правий, збережи як Благоутробний тих, що вірно оспівують Твою державу.

І нині… Ниву тління знищив Бог мій, що за істотою став людиною в утробі Твоїй, Чиста; і Єдиний визволив від засудження давнього родоначальників.

Сідальний, глас 6

Владико Боже, поглянь з неба, і подивись на наше смирення як Щедрий, і змилосердься, Чоловіколюбче преблагий; бо ми не маємо надії нізвідки одержати прощення гріхів, якими згрішили; тому будь з нами, і ніхто проти нас.

Слава: і нині. Богородичний:

Владичице Чиста, зглянься, Богородице, і подивись на наші хворобливі рани, і змилосердься, Пречиста, і зціли спалену совість, зросивши Твоєю милістю, взиваючи до рабів Твоїх: Я є з вами, і ніхто проти вас.

Пісня 4

Ірмос:Христос моя сила. Бог і Господь, чесна Церква побожно співає, взиваючи, від помислу чистого Господа прославляючи.

Приспів: Пресвята Тройце, Боже наш, слава Тобі.

Одинице трисвітла, що підносиш помисли і душу, і серце, Твоїх співців піднеси незабаром, і сподоби Твого сяяння і світлості.

Приспів: Пресвята Тройце, Боже наш, слава Тобі.

Єдина незображенна і незмінна Тройце, перетвори мене і переміни від злоби на чесноти і Твоїм осяянням просвіти.

Слава… Помислив раніше Ти, Премудрий, сотворив ангельські чини, як служителів Твоєї благості, Триіпостасна Одинице; з ними ж прийми моє славослів’я.

І нині… Бог, що нестворений єством, споконвічний, створене прийняв людське єство, яке утворив у Твоїй утробі, Богородице Приснодіво.

Пісня 5

Ірмос:Божественним Твоїм світлом, Блаже, просвіти, молюся, душі тих, що зранку линуть до Тебе, пізнати Тебе, Слово Боже, істинного Бога, що з темряви гріхів визволяє.