Читать «Правильник УПЦКП» онлайн - страница 180

Автор неизвестен

Псалом 133

Нині благословляйте Господа, всі раби Господні, що стоїте у храмі Господнім, у дворах дому Бога нашого. Вночі підносьте руки ваші до Святині і благословляйте Господа. Благословить і тебе з Сіону Господь, Який створив небо і землю.

Слава: і нині.

Святий Боже, Святий Кріпкий, Святий Безсмертний, помилуй нас (тричі).

Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Пресвята Тройце, помилуй нас; Господи, очисти гріхи наші; Владико, прости беззаконня наші; Святий, зглянься і зціли немочі наші, імені Твого ради. Господи, помилуй (тричі).

Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться ім’я Твоє; нехай прийде Царство Твоє; нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні; і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим; і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого.

Священик: Бо Твоє є Царство, і сила, і слава, Отця, і Сина, і Святого Духа нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

І тропарі, глас 2-й:

Пом’яни, Господи, як Благий, рабів Твоїх і прости, що нагрішили вони в житті, бо ніхто не безгрішний, крім Тебе, що можеш і померлим дати спокій.

Глибиною мудрості чоловіколюбно Ти все будуєш і корисне всім подаєш, Єдиний Сотворителю, упокой, Господи, душі рабів Твоїх, які надію покладали на Тебе, Творця й Промислителя і Бога нашого.

Слава… Кондак:

Зі святими упокой, Христе, душі рабів Твоїх, де немає ні недуги, ні скорботи, ні зітхань, а життя безкінечне.

І нині… Богородичний:

Славимо Тебе всі роди, Богородице Діво, бо в Тобі благоволив уміститися Невмістимий Христос Бог наш. Блаженні і ми, заступництво Твоє маючи, бо день і ніч Ти молишся за нас. Тому, у піснях славлячи, взиваємо до Тебе: радуйся, Благодатна, Господь з Тобою.

Господи, помилуй (12 разів).

І ця молитва:

Пом’яни, Господи, в надії на воскресіння і життя вічне спочилих отців і братів наших, і всіх, що в побожності й вірі життя скінчили, і прости їм усяку провину вільну й невільну, яку вчинили вони словом, чи ділом, чи думкою. І осели їх у місцях світлих, у місцях квітучих, у місцях спокою, де нема ні недуги, ні скорботи, ні зітхання, де світло лиця Твого веселить усіх святих Твоїх одвіку. Даруй їм Царство Твоє та участь у невимовному і вічному Твоєму блаженстві й насолоду Твого безконечного і блаженного життя. Бо Ти є воскресіння, життя і спокій спочилих рабів Твоїх, Христе Боже, і Тобі славу возсилаємо з Безпочатковим Твоїм Отцем, і з Пресвятим, і Благим, і Животворчим Твоїм Духом нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Преславна Приснодіво, Мати Христа, Бога нашого, принеси нашу молитву Синові Твоєму і Богу нашому, щоб Він спас Тобою душі наші.

Уповання моє — Отець, пристановище моє — Син, покров мій — Дух Святий, Тройце Свята, слава Тобі.

Все уповання моє на Тебе покладаю, Мати Божа, збережи мене під покровом Твоїм.