Читать «Правильник УПЦКП» онлайн - страница 183

Автор неизвестен

Приспів: Пресвята Тройце, Боже наш, слава Тобі.

Помишляючи про Богоначальне єство, Суще, що промишляє і спасає всіх, Владико, Трисвітле і Єдине, до Тебе зранку молимося, благаючи прощення гріхів.

Приспів: Пресвята Тройце, Боже наш, слава Тобі.

Отче безначальний, Боже і споконвічний Сину, і Душе Святий, утверди, Єдиноначальна Тройце, Твоїх співців і визволи від усякої напасті і скорботи.

Слава… Керуючи Богодійним сяйвом і настановляючи мене завжди благодогоджати Твоєму Триіпостасному Божеству, Сонце слави, сотвори мене причасником Божественного Царства.

І нині… Ти, Слово Боже, що Твоєю всесильною рукою носиш усе і зберігаєш, збережи й охорони тих, що прославляють Тебе, молитвами народившої Тебе Богоматері.

Пісня 6

Ірмос:Житейське море, схвильоване бурею пристрастей, бачачи і до тихого пристановища Твого прийшовши, благаю: визволи від тління життя моє, Многомилостивий.

Приспів: Пресвята Тройце, Боже наш, слава Тобі.

Премудрість і розум даруй, трисвітле Богоначало, Твоїм співцям і сподоби просвіщатися промінням доброти світлодійної Твоєї благості (двічі).

Слава… Світло, нероздільне істотою, трисяйне, вседержительне, неприступне, осяй серця тих, що вірно прославляють державу твою, і направ до божественної любові.

І нині… У Тобі оселився Вседержитель і Господь усіх і навчив людей поклонятися Єдиному трисяйному образу Божества.

Господи, помилуй (тричі).

Сідальний, глас 6

Отче і Сину з Духом Святим, зглянься на нас, що з вірою поклоняємося Тобі і славимо державу Твою, Благоутробний, з вогняними і земними, бо іншого крім Тебе не знаємо; і взивай до тих, що оспівують Тебе: Я є з вами, і ніхто проти вас.

Слава: і нині. Богородичний:

Згалянься на нас, Пресвята Богородице, засяй просвіщення серцям затьмареним і просвіти паству Твою, Пречиста; бо все, що Ти хочеш, можеш, як Мати Творця Твого, і взивай до тих, що моляться Тобі: Я є з вами, і ніхто проти вас.

Пісня 7

Ірмос:Росоносною учинив ангел піч преподобним юнакам, халдеїв же опаляючи, веління Боже мучителя спонукало взивати: благословенний Ти, Боже отців наших.

Приспів: Пресвята Тройце, Боже наш, слава Тобі.

Даруй мені, Трисвітла образами Одинице, тверді помисли, щоб зберігати і виконувати божественні заповіді Твої і завжди вірно оспівувати Тебе благословенний Ти, Боже отців наших.

Приспів: Пресвята Тройце, Боже наш, слава Тобі.

Як торжественно оспіваний, Єдиний єством Боже, і Троїчний в Особах, збережи нас у різноманітних спокусах і обставинах.

Слава… Співприродного та споконвічного єдиного істотою Тебе, Бога, славимо, незлитна Іпостасями Тройце, різні властивості являючи у незмінному образі.

І нині… Споконвічний Бог прийняв із Твого, Пречиста, лона нашу людську змішану природу і всіх навчив взивати: благословенний Ти, Боже отців наших.

Пісня 8

Ірмос:3 полум’я преподобним росу виточив і жертву праведника водою спалив; бо все твориш, Христе, з волі Своєї, Тебе прославляємо по всі віки.

Приспів: Пресвята Тройце, Боже наш, слава Тобі.

Очищення гріхів незабаром подай мені і визволення від різноманітних пристрастей, Пресвята Тройце, Одинице триіпостасна, щоб я прославляв Тебе по всі віки.