Читать «Правильник УПЦКП» онлайн - страница 184

Автор неизвестен

Приспів: Пресвята Тройце, Боже наш, слава Тобі.

Благоволитель милості, як Бог Милостивий, помилуй всіх, Трисвітла Одинице і Тройце преблага, хто прославляє Твою велич.

Слава… Від Світла споконвічного Отця, народжене Слово співспоконвічне, з Духом, що походить від Світла Отця, вірою славимо і прославляємо по всі віки.

І нині… Ти, Пречиста, народила всесильне Слово, Христа Господа, Лікаря людей, що зціляє рани праотців усіх тих, що прославляють Його повіки.

Пісня 9

Ірмос:Бога людям неможливо бачити, бо на Нього не сміють чини ангельські дивитися; через Тебе, Пречиста, Слово стало тілом і явилося людям; величаючи Його, з небесними силами Тебе ублажаємо.

Приспів: Пресвята Тройце, Боже наш, слава Тобі.

Чини Херувимські, Владико, не можуть дивитися на доброту слави Твоєї, закриваючись крилами, безперестанно троїчну пісню співають, славлячи триіпостасну єдину державу Твого Богоначала.

Приспів: Пресвята Тройце, Боже наш, слава Тобі.

Сонце незаходиме, подай серцям рабів Твоїх Твоє сяяння і просвіти душі, і визволи від багатьох гріхів, єдиний

Всемилостивий і Триіпостасний, і сподоби нас нетлінного Твого життя.

Слава… Ти, що є Світло єдиночесне і трисонячне, і світлодійне, суще Божество, просвіти тих, що з вірою Тебе оспі вують, і визволи від темного злочинства, і сподоби найсвітліших Твоїх осель, як Всеблагий.

І нині… Премудро раніше створив людину Син Твій, Діво, і оновив Тобою, Преславна, зітлілу людину, і наповни всіх божественним світлом невечірньої зорі, що з вірою прославляють Тебе, істинну Богородицю.

Достойно є, і це є істина, славити Тебе, Бога Слово, Якого бояться та перед Яким тремтять Херувими і Якого прославляють Сили Небесні; Воскреслого на третій день із гробу, Христа Життєдавця зі страхом прославмо.

Прославмо всі боголіпно піснями Божественними Отця, і Сина, і Духа Божественного, Триіпостасну державу, єдине Царство й Володіння.

Усі, на землі народжені, хвалять і Сили Небесні прославляють Одиницю єством, Триіпостасну, і всі вірно їй поклоняються.

Господоначальну Херувимів і Богоначальну незрівнянно Серафимів, Нероздільну Тройцю в Одиниці, суще Богоначалля, Тебе величаємо.

Отцю Безпочатковому й Богові Співбезпочатковому Слову, а разом і Духу поклоняємось; нерозлучне, єдине, сполучене єство, тричислену Одиницю, піснями вшануймо.

Світлосяйними Твоїми блискавицями осяй мене, Боже мій Триіпостасний, Всетворче, і яви мене домом Твоєї не приступної слави: світлим і світлоносним, і незмінним.

Христа, Життєдавця, що Його бояться і перед Ним тремтять херувими, що Його славословлять ангельські воїнства, Який від Діви невимовно тіло прийняв, зі страхом прославмо.

Святий Боже, Святий Кріпкий, Святий Безсмертний, помилуй нас (тричі).

Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Пресвята Тройце, помилуй нас; Господи, очисти гріхи наші; Владико, прости беззаконня наші; Святий, зглянься і зціли немочі наші, імені Твого ради. Господи, помилуй (тричі).