Читать «Носител на смъртта» онлайн - страница 31

Патрик Тили

— Ами тогава защо бе, мамка му, обсъждаме дали да подготвим фалшива атака над Ред Ривър? — настоя Невил. Очите му огледаха останалите членове на ударната група, а сетне се спряха на Стив. — Ако тогава мютското лайно не е било готово да поведе в атака племето си, защо в името на Семейството, ще реши да го стори сега?

Стив се опита да изглежда търпелив и разумен.

— Защото ситуацията се промени. Клиъруотър е на влака!

Невил се ухили злобно:

— Леле, как ми се ще да съм там, като му кажеш. Умирам си да видя как ще се измъкнеш от ситуацията!

— Ще се оправя…

— Какво ще му кажеш? — запита Уолис.

— Ще му кажа, че е бил прав. Моята идея да измъкна Роз от Ред Ривър е била абсолютно налудничава. И същото важи за Клиъруотър. Няма начин някой да се качи на борда на този ешелон и да я спаси. Той просто трябва да се благодари, че е жива и да приеме, че сега тя е затворник на Федерацията.

— Каква смяташ, че ще е реакцията му? — попита Уолис.

Стив се усмихна.

— Познавам го този като петте си пръста. Ако аз кажа, че тя не може да бъде спасена, той ще се опита да ме обори. Ще приеме идеята за нападение над ешелона, защото няма да я чуе от мен, а от Малоун. Именно той трябва да му я пробута. И трябва да го направи ловко, така че Кадилак да си помисли, че всичко е негова идея.

Уолис поумува над идеята.

— Може и да се получи. Някой вижда ли пропуски в плана?

— Да — отвърна Хана — мексиканецът седнал между Роз и Невил от другата страна на масата. — Вярвам, че нашето приятелче тук разбира мютите, но не можем да организираме атака над Ред Ривър, без одобрението на шефа.

— Окей, да кажем, че го получим. — отново се намеси Невил — Не виждам как СИНК-ТРЕЙН ще се съгласи да рискува Ред Ривър, а и Фарго също няма да се зарадва много.

— Ако Майка и П-Г одобрят плана, СИНК-ТРЕЙН и Фарго изобщо няма да имат думата. — каза Уолис с изненадващи стоманени нотки в гласа. — Продължи, Рей. Да предположим, че ни дадат зелена светлина…

Хана продължи:

— Добре. Да кажем, че после измислим работен план. План, който има разумни шансове за успех от мютска гледна точка, но който можем да обърнем, когато дойде време да щракнем капана. Въпросът е как можем да сме сигурни че, първо, бучкоглавите ще му се вържат и второ, ще го последват.

— Там се намесвам аз — каза Стив. — В момента, в който разбера, че Кадилак сериозно обмисля да спаси Клиъруотър, ще се противопоставя на цялата идея. Това само ще го подтикне още повече. Но за да изиграя ролята си както трябва, ще трябва да знам точно какъв е плана.

— Разбрано — каза Уолис. — Ако успеем да задействаме нещата, ще се свържем с Малоун.

Стив поклати глава.

— Твърде рисковано е. Аз и той трябва да стоим на една ръка разстояние. Малоун трябва да се води от Кадилак и привидно да не ми се доверява. Но не много, иначе хората му ще се чудят защо още не ми е пратил куршум в гърлото. Само трябва да показва нежелание да ме запознае с техния план. Това ще окуражи Кадилак и Мистър Сноу да повярват, че Малоун е с тях.