Читать «Носител на смъртта» онлайн - страница 20

Патрик Тили

(*Райнхард Хайдрих е вторият по важност след Хайнрих Химлер в нацистката организация SS-б.пр.).

Също като Хайдрих, той имаше ярко присъствие и ум като бръснач. Каквито и резерви да имаше относно управленските методи на Първото Семейство (а те бяха наистина малко), той ги пазеше за себе си.

Първият от посетителите му бе доведен посред нощ от отряда на Белия Дом, използвайки скайхокове от Ред Ривър.

Част от отряда бе седемнайсетгодишната младша военна лекарка, упомената в заповедта като Роз Брикман. Тъй като тя не разполагаше с богат опит в бойните наранявания, трима члена от хирургическия екип на Ред Ривър бяха отлетели с нея, заели пътническите места във формацията от пет самолета.

Лошо ранената мютка бе доведена обратно, завързана към резервната седалка, и незабавно бе оперирана. В единственото директно съобщение, което бе получил от СИНК-ТРЕЙН, Фарго бе инструктиран да остави екипажа и услугите на Ред Ривър на разположение на ударната група. Той направи точно това. Мютката, записана в бордовия дневник като АЛФА-БРАВО, сега се намираше в интензивното отделение, а малката Брикман бдеше до леглото й. Мич — Мишел Френч, изключително способния главнен хирург на Ред Ривър, която бе извършила по-голямата част от операцията, определи шансовете й като 50/50.

Около трийсет и шест часа след като Ред Ривър бе посрещнал първия си нежелан гост, пристигна и вторият, обвит в гъст пушек. И по-точно, пристигна на гърба на четириного животно, което Фарго и останалата част от екипажа смятаха за изчезнал вид.

Наречен от тайнствения отряд с кодово име ЯНКИ-ЗУЛУ, светлокосият строен мют се появи посред бял ден на кон, водейки на повод други два звяра. Фарго бе препратил видеокартината из композицията, така че екипажа му също да се наслади на тези живи реликви от отминала епоха.

Тъй като се налагаше да качи на борда и конете, нямаше много смисъл да се опитва да ги държи в тайна. Но докато наблюдаваше как ги товарят, Фарго не можеше да не си зададе неизбежния въпрос — ако КЪЛЪМБЪС разполагаше с грешна информация за конете, какви ли други грешки беше направил?

Фарго заличи въпроса и последвалото чувство за несигурност от ума си. КЪЛЪМБЪС не беше сгрешил. Постъпвайки мъдро, Първото Семейство го бе инструктирало да не показва информацията. Със сигурност имаше сериозна причина за това.

Въпреки че не беше ранен, ЯНКИ-ЗУЛУ сега се намираше в «кървавия» вагон — напълно оборудваната полева болница, неизменна част от всеки ешелон. Медицинският персонал бе настанен на първия етаж, заедно със складовите помещения и малките лаборатории. Втория етаж съдържаше операционна зала, пред и постоперативна зала, интензивно отделение, рентген и ултразвук, както и клиника за неопасни рани и болежки. Последният етаж съдържаше три медицински отделения, които при нужда щяха да се използват според случая.

Ударната група под ръководството на някой си Уолис, Доналд Е., заемаше кърмовата част, отделена от останалите със звукозащитни прегради и съдържаща специално си радио оборудване. АЛФА-БРАВО, все още в безсъзнание след операционната маса, се намираше в една от кабинките на интензивното отделение на долния етаж.