Читать «Машина за ангели» онлайн - страница 165

Ник Харкауей

— Шматко, в този момент помежду ни има малко, незначително неразбирателство. Приятелите ти скоро ще се освестят и ще можете заедно да идете в пъба, макар че ще трябва да си потърсите такъв, който да не е във владенията ми. Но ако ми посегнеш с тази касапска чекийка, ще ти взема мярката…

Не описа подробно последиците от това премерване. Изчакваше, отпуснал ръце край хълбоците си. По някое време съвсем леко извръщане позволи на противника да види светлата му копринена риза и револвера с късо дуло в кобура на бедрото му.

Двайсет минути по-късно Джона Нобълуайт се присъедини към Хариет и Матю за вечеря, където се оказа, че колекционира американски бейзболни картички и е фен на Джоан Грийнууд. Хариет го обяви за най-сладкия човек на света, вкопчила се беше в ръката на Матю и очевидно не възнамеряваше изобщо да го пуска. Той беше герой и боец и бе защитил добрия от лошите. Седмица по-късно Матю й предложи и Джона беше първият, на когото съобщиха. Когато се роди Джошуа Джоузеф, Джона го обяви за некоронован принц на британския народ и скоро след това, когато се оказа по съвпадение натоварен с грижите за новородени момченце и момиченце, предположи, че Наследникът на Дома на Спорк би могъл да извлече полза от компанията на двамата му повереници. Тримата израснаха заедно, макар че Мари Анжелика бе малко по-дистанцирана от двете момчета, а и животът я изпрати в чуждестранно училище точно когато започна преобразяването си от патенце в лебед.

Сега обаче, както изглежда, Джошуа Джоузеф Спорк току-що бе правил потен, атлетичен, разтърсващ химично-отпадъчно-влаков секс със сестрата на Мърсър.

Благословената дрямка бяга от очите му. Джо Спорк лежи, загледан в тавана на Поли Крадъл, после се обръща към нея. Насън лицето й е прелестно, с бегъл намек за лукава усмивка на голямата уста. Тя се размърва и Джо изпитва неустоима нужда да зарови нос в шията й, да я пробуди с устни. Задоволява се да вдъхва аромата й и затваря очи за момент.

Събужда се след малко и открива, че тя се е претърколила На една страна. Разкрила се е благородната като на чело извивка на гърба й. Той я завива нежно и Поли простенва тихичко и щастливо. Доволен, но вече извънредно буден, Джо се измъква от леглото и тръгва да обикаля из къщата. На лавиците с книги: щедра доза криминални романи, пълен набор П. Г. Удхаус и изискани представители на еротиката, забележителни с обхвата и динамиката си.

Джо слага чайника — намислил е да й поднесе чай — и отсъстващо поглежда към телефона „Нокия“, който, макар и с недоволство, му се налага да носи по работа. В сивото ъгълче на екрана примигва снимка на пликче — гласова поща. Той сръчква бутона за прослушване с палец и се мръщи, после го натиска отново. Телефонът сякаш е направен — всъщност всичките са такива — за елф или за пикси. За Поли Крадъл например. Джо се чувства като трол. Голям и лош трол в пещера. Откраднал е Девица и й е натрапил похотта си. Гррр. Аргх. Скоро ще дойдат селяните с вили и всичко ще се върне по местата си.