Читать «Ловецът» онлайн - страница 15

Крис Картър

— 1514 ли казахте? — попита Хънтър.

— Точно така.

Детективът си отбеляза мислено тази информация.

— Сградата има ли портиер?

— Не, съжалявам.

— А охранителни камери?

— Не. — Мигел поклати глава, леко притеснен. — И такова нещо нямаме.

— Добре — каза Хънтър, като погледна часовника си. — Благодаря ви за помощта, Мигел. Може да се наложи да говоря отново с вас по-късно.

— Няма проблем, знаете къде да ме намерите.

Веднага след като управителят си тръгна, телефонът в джоба на детектива иззвъня.

Глава 6

— Детектив Робърт Хънтър, отдел „Обири и убийства“.

— Детектив, тук е Даниъл Фигероа от Оперативния отдел. Разполагам с информацията за субекта, която поискахте по-рано днес, но не мисля, че имам ваш имейл адрес.

— Струва ми се, че все още не са ми създали такъв — отвърна Хънтър. Като се замисли, може би за момента нямаше дори бюро или компютър на свое разположение. — Кажете ми какво сте открили.

— Добре — отвърна другият. — Господин Джейк Губоу, на тридесет и пет. Живее в Хоторн, на номер тридесет и едно, Уест, 129-та улица. Работи като озвучител на място, наречено „Руустърс“, в западен Холивуд, където всяка вечер има жива музика.

— Да, известно ми е това заведение — каза детективът.

— Е — продължи Даниъл, — господин Губоу е бил арестуван пет пъти през последните четири години — два пъти за пиянство и хулиганско поведение и три пъти за нападение. Вкарал е една от бившите си приятелки в болница и това му е струвало пет месеца в щатския затвор в Ланкастър. Според съдията, който го е осъдил, още едно провинение и господин Губоу ще отсъства за доста дълго време.

— Чудесна работа. Имаме ли негова снимка?

Събеседникът му се засмя сподавено.

— Разбира се. Имаме около пет такива. Най-новата е само отпреди година.

— Изчакайте за момент — помоли Хънтър, като покри микрофона на телефона си с длан. — Има ли факс в патрулката? — попита той полицая.

Мъжът кимна:

— Да, има.

Хънтър отново заговори по телефона:

— Даниъл, можете ли да ми изпратите най-новата от онези снимки до полицейска кола… — погледна Травис, който прошепна числата осем, три, пет, едно, седем. Детективът ги повтори в слушалката.

— Идва — чу се от отсрещната страна.

— Благодаря.

Детективът прекъсна връзката.

— Някакво развитие! — попита полицаят.

Хънтър набързо го запозна с новините.

— Добре — завърши той. — Искам да отидете долу до колата си и да изчакате снимката на господин Джейк Губоу. След това се върнете в апартамент 2808, за да говорите отново с господин Грант. Покажете му я и вижте дали ще го разпознае като човека, когото е видял да напуска този етаж късно вечерта в понеделник. Аз ще сляза до 1514, за да видя дали ще мога да разговарям с Рашана Люис. Ще ви чакам отново тук след около половин час.