Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 4

Робърт Блонд

Профил: Ом е най-жестоката сянка, бродила някога из Орм, и една от живите легенди на турнира „Бойците на Орм“.

Ванеса Ченг

Име: Ванеса Ченг

Расова принадлежност: Homo Sapiens

Издръжливост: 12

Физически статус: 6

Технически статус: 4

Професионален статус: 6

Цена: 55 000 ОМ

Профил: Ванеса е типичната сянка от източен тип, прилагаща мъдростта на източните философски системи в работата си така умело, че е почти невъзможно да бъде изненадана.

Джон Естевес

Име: Джон Естевес

Расова принадлежност: Homo Sapiens

Издръжливост: 18

Физически статус: 5

Технически статус: 4

Професионален статус: 6

Цена: 58 000 ОМ

Профил: Бивш Найкър, Джон има остро чувство за улицата и широка мрежа от лични връзки, която го прави невероятно ефективен.

Оръжия

Автомат „NASA 9.5“

Мощност: 1

Цена: 20 000 ОМ

Плазмена пушка „Н&К“

Мощност: 2

Цена: 25 000 ОМ

Бластерна пушка „Н&К“

Мощност: 3

Цена: 40 000 ОМ

Ракетомет „Калашников ЗМ“

Мощност: 4

Цена: 48 000 ОМ

МПС

Наземен кръстосвам „Nissan АХ“

Мощност: 6

Цена: 240 000 ОМ

Електроциклет „Honda Swashbuckler“

Мощност: 4

Цена: 150 000 ОМ

Глайдер-кръстосвач „Nissan Carolina“

Мощност: 8

Цена: 250 000 ОМ

Глайдер-кръстосвач „Nissan Rapier“

Мощност: 10

Цена: 350 000 ОМ

Правила на играта

01. Цел

В съответствие с феодалния корпоративен кодекс, Войната на Осморката ще се проведе под формата на серия от битки, в които корпорациите се изправят една срещу друга по двойки. Задачата ти е да преведеш избраната от теб корпорация през трите битки, които ще я превърнат в единствен победител и едноличен господар на Орм.

02. Първоначална подготовка

Избери една от предложените четири корпорации. Както виждаш, разполагаш с определен бюджет, който можеш да използваш, за да закупиш още войници и техника за армията на корпорацията си. В повечето случаи правилното решение е да похарчиш всички пари още в началото на играта.

Списък на пехотинците, операторите, сенките и асовете можеш да намериш в началото на книгата. Не е задължително да притежаваш ас, ако цените им ти се струват твърде високи.

Оръжия и МПС можеш да закупиш на същото място. Тук правилото е, че всеки от пехотинците ти трябва да притежава някакво оръжие, а всяко МПС — свой оператор.

Когато приключиш със собствената си корпорация, използвай бюджетите и на останалите седем, за да увеличиш армиите им по най-подходящия според теб начин. (Ако играеш сам, това става най-лесно, като просто похарчиш цялата сума за още войници от вида, който корпорацията вече притежава. По-добра идея е да отстъпиш това задължение на някой приятел, който да „играе срещу теб“.)

03. Видове схватки

Ръкопашна схватка

Определяш Шанса на твоя герой и противника, като прибавяш към него физическия статус, след което сравняваш сборовете. Разликата се изважда от точките за Издръжливост на по-слабия герой. Схватката продължава до смъртта на един от противниците.

Престрелка

Определяш Шанса на твоя герой и противника, като прибавяш към него Техническия статус и точките Мощност на оръжието, след което сравняваш сборовете. Разликата се изважда от точките за Издръжливост на по-слабия герой. Схватката продължава до смъртта на един от противниците.