Читать «Ангелският дял» онлайн - страница 2

Дж. Р. Уорд

Едуард Уестфорк Болдуин: Най-големият син на Малката В. Е. и Уилям Болдуин. Преди очевиден наследник на „Брадфорд Бърбън Къмпани“. Сега сянка на предишното си „аз“, резултат на трагично отвличане и мъчения  — дело на собствения му баща. Обърнал е гръб на семейството и се е оттеглил в конюшнята „Ред енд Блек“.

Максуел Прентис Болдуин: Вторият син на Малката В. Е. и Уилям Болдуин. Черната овца на семейството, който от години е далеч от Ийстърли, историческото имение на семейство Брадфорд в Шарлмонт, Кентъки. Сексапилен и скандален, бунтовник. Завръщането му в семейната крепост е проблематично за определени хора във и вън от семейството.

Джонатан Тюлейн Болдуин, известен като Лейн: Най-малкият син на Малката В. Е. и Уилям Болдуин. Поправил се плейбой и играч на покер, преживяващ мъките на развода с първата си съпруга. Поради нестабилността на семейното богатство и злоупотребите той е принуден да играе ролята на лидер в семейството и сега повече от всякога трябва да разчита на истинската си любов  — Лизи Кинг.

Вирджиния Елизабет Болдуин, скоро ще приеме името Пфорд, известна като Джин. Най-младата в семейството и единствена дъщеря на Малката В. Е. и Уилям Болдуин. Бунтовничка и противоречива личност, която цъфти, когато й се обръща внимание. Родила, докато била в колежа, и едва успяла да завърши. Предстои да се омъжи за Ричард Пфорд, наследник на голямо богатство и на компания за разпространение на алкохол.

Амелия Франклин Болдуин: Дъщеря на Джин и на нейната истинска любов Самюел Ти Лодж. Ученичка в „Хочкинс Скул“, по характер тя много прилича на майка си.

Лизи Кинг: Лизи работи в градините и оранжериите на Ийстърли вече почти десет години и поддържа градините световноизвестни и пълни с редки растения и цветя. Влюбена е в Лейн Болдуин и напълно отдадена на връзката им. Но не взема участие в драмата на семейството.

Самюел Тиодор Лодж III: Адвокат, сексапилен джентълмен южняк, стилно облечен, с отлично потекло, привилегировано лошо момче. Единственият мъж, успял да стигне до Джин. Няма представа, че Амелия е негова дъщеря.

Сътън Смайт: Новоизбран изпълнителен директор на „Сътън Дистилъри Корпорейшън“  — най-големият съперник на пазара на „Брадфорд Бърбън Къмпани“. Влюбена в Едуард от години, тя се развива професионално, но в личния й живот цари затишие, което до голяма степен се дължи на факта, че никой не може да се сравни с Едуард.

Шелби Ландис: Дъщеря на легенда в отглеждането на състезателни коне. Баща й, Джеб, е обучавал Едуард, когато става въпрос за коне. Работлива, силна жена, грижи се за Едуард  — дори когато той не желае това.

Мис Аврора Томс: Главна готвачка в Ийстърли от десетилетия, способна да сервира храна за душата  — пиле „Кордон Бльо“, има силна ръка и топло сърце. Болна е от рак в последен стадий. Майчинската сила в живота на Лейн, Едуард, Макс и Джин и истински морален компас за тях.