Читать «NOSTRADAMUS: Таємниця пророка» онлайн - страница 44

Марио Ридинг

35

— Ти досі вважаєш, що зможеш дати раду цій ситуації сам-один?

Ашор Баль на якусь мить пережив спокусу викинути мобільний телефон із вікна автомобіля. Натомість він відповів саркастичною посмішкою на несхвальний погляд жінки в машині, що намагалася випередити його; жінка, вочевидь, була невдоволена тим, що він розмовляє по телефону за кермом автомобіля.

— Звичайно, зможу, Мадам. Усе складається екстра-о’кей, як сказали б американці. Сабір перебуває під моїм спостереженням. Я зафіксував також поліційний автомобіль, що їх переслідує. А ті йолопи навіть зняли номерний знак з іншої машини, певно, сподіваючись, що це допоможе їм відірватися від переслідування.

Чоловік жінки тепер висунувся у вікно своєї машини й жестикулював, показуючи йому, щоб він поклав телефон. «Вони їздять у “пежо”, — подумав Баль. — В Англії вони їздили б у “роверсі”. В Америці — у “шевроле” або “кадилаку”». Він удав, ніби втратив зосередженість і дозволив своїй машині зісковзнути майже впритул до «пежо».

Очі в чоловіка вирячились, він потягся через руку своєї жінки й натиснув на клаксон.

Баль виглянув у дзеркальце заднього виду. На дорозі — нікого. Можна трохи розважитись. Можна навіть виграти трохи часу.

— То ви хочете, щоб я продовжував, Мадам, чи ні? Скажіть одне тільки слово.

— Я хочу, щоб ти продовжував.

— Дуже добре.

Баль клацнув кришкою телефону. Він збільшив швидкість і виїхав наперед «пежо», перетявши йому дорогу. Потім пригальмував.

Чоловік у машині знову натиснув на сигнал.

Баль пригальмував ще більше і зрештою зупинив машину.

«Пежо» зупинився за ним, і чоловік вийшов з автомобіля. Баль спостерігав за ним через дзеркальце заднього виду. Він трохи опустив плечі й розслабився на своєму сидінні. Можна й повтішатися з цієї ситуації.

— Що ви робите? Ви мало не спричинили дорожню аварію.

Баль стенув плечима.

— Зрозумійте. Мені дуже прикро, але моя дружина скоро має народити. Мені треба вчасно довезти її до лікарні. Я ще повинен з’ясувати, як туди дістатися.

— Ваша жінка чекає дитину, кажете?—Чоловік швидко оглянувся на дружину. Було видно, що він розслаблюється. — Розумієте, мені прикро, що я зчиняю таку метушню. Але таке буває, ви ж знаєте. А вам би я порадив обладнати в машині телефон, який не вимагає брати в руки слухавку. Тоді ви зможете розмовляти по ньому, скільки вам заманеться, не створюючи небезпеку для інших водіїв.

— Ви маєте слушність. Я це знаю. — Баль спостерігав, як «ситроен» проїхав повз них і зник за поворотом. Він подивився на свій радар. Машина вже була більш як за кілометр. Треба діяти швидко. — Пробачте мені.

Чоловік кивнув і пішов до свого автомобіля. Він стенув плечима, подивившись на дружину, і підняв руки заспокійливим жестом, коли вона глипнула на нього лютим поглядом.

Баль увімкнув задній хід і натиснув на акселератор. Шини істерично заверещали, але потім відбулося їхнє зчеплення з асфальтом й автомобіль швидко покотився назад.

Чоловік обернувся до Баля з роззявленим ротом.

— Ой-йой-йой!

Баль рвучко відчинив дверцята свого автомобіля й вистрибнув назовні. Він скинув швидким поглядом униз і вгору по дорозі. Жінка верещала. Чоловік зник між двома автомобілями, десь під їхніми колесами, і не подавав ні звуку.