Читать «Независима съпруга» онлайн - страница 75

Линда Хауърд

— Какво има? — попита тя почти със смях. — Да нямам нещо написано на лицето?

Вместо отговор Бром се наведе напред и обърна към нея дървената табелка с името й. Сали ужасено се вторачи в нея. Табелката бе нова и вместо „Сали Джероум“, най-просташки обявяваше на цял свят, че това бе „Сали Бейнс“. Тя се стовари на стола си и погледна към табелката, сякаш очакваше, че ще я ухапе.

— Моите поздравления — обади се Бром. — Трябва да е било голямо пътуване.

Сали не можеше да измисли какво да каже, просто продължаваше да гледа табелката със своето име. Очевидно тази табелка се бе появила едва тази сутрин и тя се чудеше на мотивите на Рай. Притеснено помисли, че той я оплиташе все по-здраво в мрежата си и че може би бе чакала прекалено дълго, преди да избяга. Но сега вече нищо не можеше да се промени, а професионалната почтеност не би й позволила да замине, без да довърши интервюто с Марина.

— Е? — напомни й Бром. — Вярно ли е?

— Че сме женени ли? — попита Сали бодро. — Вярно е, ала го разбирай както искаш.

— И какво точно означава това, мадам Сфинкс?

— Означава, че една брачна церемония още не прави брак. Не го приемай прекалено сериозно.

— Слушай, не можеш да бъдеш наполовина женена, нито женена между другото. Човек или е женен, или не е.

— Дълга история — отговори тя уклончиво и телефонният звън я спаси от по-нататъшни въпроси. С приглушена въздишка на облекчение грабна слушалката. — Сали Джероум.

— Грешно — чу се гласът на Грег. — Сали Бейнс. Тайният ти съпруг излезе наяве и камък ми падна от сърцето. Щях да съм в много неприятно положение, ако той беше разбрал, че знам за вас. Но сега всичко това свърши и си е ваша работа да се оправяте.

— Какво имаш предвид? — попита тя предпазливо, чудейки се дали Рай не бе направил още нещо, за което не бе чула.

— Точно това, което казвам, кукличке. Що се отнася до мен, ти вече не си един от най-добрите ми репортери, ти си неговата съпруга.

Ослепяла от гняв, Сали забрави, че имаше намерение и бездруго да си подаде оставката, и изсъска през зъби:

— Да не искаш да кажеш, че вече няма да ми даваш задачи?

— Точно това искам да кажа. Говори си направо с него. Да го кажем направо, той е твой съпруг и доколкото виждам, има голямото желание да се съберете отново.

— Аз не искам да се събираме! — отсече тя, като едва овладя гнева си. Говореше тихо, за да не я чуе Бром. — Ала една препоръка би ми свършила добра работа. Ще ми дадеш ли?

— Не мога, след като той съобщи на всички, че си негова съпруга. Освен това е мой шеф — обясни Грег. — И даде ясно да се разбере, че всичко, свързано с теб, трябва да бъде одобрено лично от него.

— Така ли? — избухна Сали. — Ще трябва да я видя тая работа! — Тресна телефона и го изгледа, после обърна изгарящия си поглед към Бром, който шеговито вдигна ръце и демонстративно се обърна към пишещата си машина.