Читать «Независима съпруга» онлайн - страница 69

Линда Хауърд

Внезапно тя усети бодеж по лявата страна на лицето си, вдигна ръка към бузата си и разбра. Обърна леко глава и погледна право в ядосаното лице на Рай. Челюстта му бе като изсечена от гранит и Сали вирна брадичка, за да посрещне колкото може по-твърдо острия му поглед. Той се приближи до нея и в цялото му мускулесто тяло личеше сдържан гняв.

Тя остана на мястото си и когато стигна до нея, Рай обхвана стройния й кръст в прегръдка, която не й причиняваше болка, ала от която Сали знаеше, че не може да избяга.

— Трябва да разбереш кой командва, скъпа, и аз съм най-подходящият мъж, който да ти го покаже. Къде беше, по дяволите? — попита с пресипнал от гняв глас.

— В друг хотел — осведоми го тя небрежно. — От самото начало ти казах, че не искам да възобновяваме брака си. И говорех сериозно.

— Ти се съгласи да ми дадеш три дни изпитателен срок — напомни й той мрачно.

— Така е. Щях да се съглася дори да ограбя банка, стига да спреш да ме дебнеш. И какво от това? — Сали го погледна право в очите. — Аз те излъгах и ти ме излъга. Наравно сме

— За какво съм те излъгал? — озъби се Рай и ноздрите му се разшириха от ярост, на която не можеше да даде воля, защото бяха на публично място.

— За Корал. — Тя му се усмихна студено. — Изглежда не разбираш, че нямам нищо против това, че си бил с други жени. Наистина не ме интересува. — Това бе най-голямата лъжа, която някога бе изричала. — Но не приемам да ме лъжат. Бил си направо като монах, така ли? Трябва ли да повярвам, че Корал те е последвала чак до Сакария със сълзи в красивите си очи заради чисто платонични отношения?

— Не знам как си разбрала за Корал… — започна той нетърпеливо, ала Сали го прекъсна:

— Проследих те. Любопитна съм по природа. Това е част от професията на репортера. И така, скъпи ми съпруже, видях те как успокояваш любовницата си и как я заведе в стаята й. И не си си тръгнал веднага, защото иначе щеше да ме завариш, докато си отивах.

— Ти си виновна, че я заведох в стаята й — сопна се Рай и пръстите му стиснаха китката й. — Не съм я молил да идва след мен и не съм те излъгал. Тя не ми е любовница и никога не е била. Но се появи разплакана и аз се запитах дали не си била права, когато каза, че е влюбена в мен. Никога не съм го предполагал. Тя излизаше с други мъже и аз излизах с други жени, ала беше възможно да си видяла нещо, което аз съм пропуснал. Реших, че й дължа обяснение, затова я заведох в стаята й и й казах истината за мен и теб. Петнадесет минути по-късно се върнах в нашата стая и намерих единствено проклетата ти бележка. Идеше ми да ти извия врата, Сали. Полудях от притеснение за теб.