Читать «Независима съпруга» онлайн - страница 101

Линда Хауърд

Сали ахна.

— Рай, би ли го направил?

— Не. И ми идваше да я убия, когато госпожа Хърман ми разказа всичко.

— Но… Корал със сигурност си има пари…

— Не вярвай, че има. Тя прекалено много обича хай-лайфа, за да спести нещо, и много губи в Атлантик Сити и Лас Вегас. Не е добър комарджия.

— Но защо си ходил с нея, след като не те е интересувала? — настоя Сали. Това бе най-слабата точка в историята на Рай. Той и Корал непрекъснато се движеха заедно, а тя не бе такава глупачка, та да вярва, че нещата не са стигнали по-далеч от държане за ръка.

— Защото я харесвах — отсече Рай. — Не ми искай доказателства за вярност, Сали, защото нямам. Мога само да ти кажа, че Корал не беше моя любовница, дори преди да те намеря отново.

— Да го приема на вяра?

— Точно така — отговори той твърдо. — Както и аз трябва да приема на вяра, че не си имала други мъже. Ти също нямаш доказателства.

Тя се загледа в покривката на масата и със свободната си ръка обрисува една шарка.

— Никога не съм се интересувала от други мъже — призна неохотно. Не й бе приятно да му признае тази тайна. — Дори не съм си правила труда да ходя по срещи.

— А за осем години ти беше единствената жена, която исках да видя — каза Рай напрегнато, пусна ръката й, изправи се и закрачи неспокойно из малката кухня. — Чувствах се като идиот. Не можех да разбера как такова плашливо зайче като теб ми е влязло под кожата. С никоя друга жена не бих изтърпял и една сцена заради работата ми, но продължавах да се връщам при теб, надявайки се да си пораснала и да си разбрала, че аз имам нужда от това. Ти каза, че опасността ти е влязла в кръвта, и аз бях точно такъв. Пристрастен към опасностите… Никога не съм имал намерение да те оставя завинаги. Просто исках да ти дам един урок. Исках да ме помолиш да се върна. Ала ти не ме помоли, просто продължи, сякаш изобщо нямаше нужда от мен. Дори ми връщаше чековете за издръжката. Зарових се в работа. Заклех се, че и аз ще те забравя и понякога почти успявах. Приятно ми беше в компанията на други жени, но когато нещата започваха да се задълбочават… Просто не можех. Това ме вбесяваше, ала си спомнях как беше между нас и не можех да се задоволя с нещо по-малко. — Сали се втренчи в него потресено и той я погледна, сякаш бе сторила нещо лошо. — Направих много пари — продължи със сдържана ярост. — Много пари. Купих ценни книжа, те скочиха и изведнъж се оказах богат. Вече нямаше нужда да се излагам на опасност, за да напиша репортаж, а и възможността да ме застрелят бе изгубила каквото и перверзно удоволствие да ми бе доставяла. Исках да си лягам всяка вечер в едно и също легло и накрая си признах, че ако в това легло щеше да има жена, това трябваше да си ти. Купих списанието и започнах да те търся, но ти бе заминала оттук преди години и никой нямаше представа къде си.