Читать «Холивудски интриги» онлайн - страница 81

Джаки Колинс

Лара обмисляше отговора си.

— Ако Мик прави филма и е толкова добър, колкото казваш, тогава предполагам, че аз съм в ръцете му.

— Това е всичко, което исках да чуя — въздъхна Ники с облекчение.

Лара затвори телефона. Не можа да заспи и за нейно огромно неудоволствие не можа да спре да мисли за Джой.

Посегна към дистанционното на телевизора и попадна на филм със Силвестър Сталоун и Шарън Стоун; опита се да се концентрира върху двамата актьори, докато се гърчеха на екрана в гореща любовна сцена — голите им тела — съвършени и блестящи от пот.

Само това й трябваше. Пламенна секссцена. Изключи телевизора. Колкото и да се опитваше, не можа да избие Джой от главата си.

Едно нещо знаеше със сигурност. Филипа е голяма късметлийка.

Джой се върна в хотела. Беше доволен — Лара му беше дала възможност, а той не се възползва. Единственият сигурен начин да успее с една жена, която можеше да има всеки мъж, когото поиска, е да играе на труднодостъпен. Сега тя си седеше вкъщи и мислеше, че не може да го има — точно така искаше да се чувства тя.

Тълпа от филмовия екип висеше на бара, когато той мина оттам — Рокси, Йоко и неколцина други. Рокси му махна, за да го покани да се присъедини към тях.

— Без мене — бързо се извини той. — Трябва малко да поспя.

— Искаме да те черпим едно — обади се Фреди, осветителят с червеникава коса, който беше танцувал с Лара на купона й. — Ти си нашият герой, човече. Да удариш Кайл Карсън. Добре свършено.

Всички се разсмяха.

— Да. Е, само служих на обществото — скромно каза Джой.

— Хайде де — Рокси дръпна надолу прилепналата си блуза, под рехавата материя стърчаха възбудени зърна. — Ние не хапем — не и докато не си поискаш! Пийни с нас.

— Да — обади се и Йоко. — Можеш да седнеш до мене.

Не се изкушаваше и да опита с коя да е от тези жени. Те не бяха нищо, а Лара — всичко.

— Трябва да звънна по телефона — извини се той. — С вас ще се видим утре сутринта.

Качи се по стълбите и се взря в телефона, като се принуждаваше да не звъни на Лара. Трябваше да я накара да чака. Трябваше да я накара да копнее за него, както той копнее за нея.

Вече беше решил, че веднага след като се върне в Ню Йорк, ще вземе парите, които е изкарал от филма, ще върне дълга си на Маделин и ще се премести. Така нямаше да й бъде задължен и тя нямаше да разправя нагоре-надолу, че е крадец.

Естествено, това означаваше отново да фалира, но какво от това? Щеше да го преживее. Винаги го беше преживявал.

За момент почти се предаде и вдигна слушалката, но се спря точно навреме.

Знаеше точно как да накара Лара да иска още.

Тя беше неговото бъдеще и той не можеше да си позволи да го прецака.

ГЛАВА ДВАЙСЕТ И ВТОРА

— Не трябва да се държиш по този начин — лицето на Маделин беше напрегнато от гняв.

— Какво? — Джой изобщо не я слушаше, а усърдно щракаше телевизионните канали. Защо винаги се оказваше хванат в капан с жени, с които не искаше да бъде? Маделин беше добра с него, но сега бе намерил Лара и трябваше да се измъкне оттук за доброто и на двама им. Не беше честно да мами Маделин.