Читать «Холивудски интриги» онлайн - страница 82

Джаки Колинс

— Що за репутация ще имаш в бизнеса, ако се мотаеш насам-натам и пребиваш хора на снимачната площадка? — питаше Маделин; беше бясна, а очите й — като стомана. — Кайл Карсън е голяма звезда — не можеш да си позволиш хора като него да ти имат зъб. Нека да те уверя, Джой, скоро ще се разчуе, че си труден характер. И после няма да имаш работа.

— Снимахме сцена със сбиване — обясни той и изключи телевизора. — Господин Шибаната голяма звезда Карсън трябваше да възпре юмрука си. Вместо това направо ми разби задника.

— Кайл Карсън е звездата във филма — атакува Маделин, без да обърне внимание на обяснението му. — Ти трябваше да го приемеш.

— Това ли мислиш, че е трябвало да направя? — саркастично се обади той. — Боже мой, Мад, знаеш ли какво? Не съм в този бизнес, за да ме удрят — и не ми и пука кой нанася удара.

— Изобщо няма да си в бизнеса, ако я караш така.

Беше раздразнена още откакто се бе върнал. Той го знаеше, защото бе отказал да я чука. Разбира се, бе й дал задоволително обяснение — каза й, че може да има херпес.

— Какво? — тя беше удивена.

— Имам нещо на малкия — не знам какво е — излъга той. — Притеснен съм. Момичето, с което бях преди тебе, беше доста съмнително.

— Не мога да повярвам! — възкликна Маделин, а кръвта се оттегли от лицето й. — Ами ако и аз съм хванала нещо?

— Не се безпокой — каза й той. — Сигурен съм, че не е нещо кой знае какво, само че не искам да те излагам на риск. Ето тук, погледни — добави и свали ципа на панталоните си.

— Не — отдръпна се тя ужасена. — Утре трябва да отидеш на лекар.

На другия ден й каза, че е бил на лекар, който му е обяснил, че е само протриване и че трябва да се въздържа от секс няколко седмици.

Така че сега живееха в същия апартамент и не правеха секс, а това въобще не устройваше Маделин, защото, доколкото нея я засягаше, сексът беше най-големият му плюс.

На третата нощ той изчака, докато тя заспи, и излезе. Не направи обичайната си обиколка по главните улици, а вместо това влезе направо в някакъв бар, намери телефон и се обади на Лара в Хамптънс.

Тя сама вдигна слушалката.

— Помниш ли ме? — попита той.

— Джой — звучеше доволна, че го чува.

— Реших да проверя, да видя как върви филмът — небрежно произнесе той.

— Всичко е страхотно, благодаря. Хубаво е, че си помислил за нас.

— На Кайл сигурно дяволски му липсвам — пошегува се той. — Нещо да се е случило, след като си тръгнах?

— Много мрънкаше за тебе, каза на Майлс да те изреже от филма…

— А той?

— Не, защото и аз имам какво да кажа. Общата ни сцена е в сценария, който приех. И съм напълно съгласна да я видя на екрана.

Той се засмя.

— Харесвам жените със замах.

На свой ред се засмя и тя.

— Не знаеш и половината истина.

Кратка пауза. После:

— Хей… Лара, времето, прекарано с тебе, наистина беше прекрасно.

— И аз му се наслаждавах — меко изрече тя.

— Кога тръгваш за Лос Анджелис?

— След три седмици.

— Обзалагам се, че очакваш малко да си починеш.

— Аз? Да си почина? — пламенно произнесе тя. — Работя усилено, преди да се превърна в стара вещица. Всъщност следващият ми проект е филмът на Ники.