Читать «Холивудски интриги» онлайн - страница 154

Джаки Колинс

— Какво искаш, Джой? — опитваше се гласът й да звучи както обикновено — равен и любезен.

— Трябва да поговорим.

— Сега?

— Така не може, Лара — започна той бързо и ниско. — Не мога да се съглася с някаква си там връзка. Прекалено много държа на тебе… Искам да съм с теб, защото те обичам, но не съм сигурен дали мога да те направя щастлива.

— Джой, ти ме правиш щастлива.

— И с един удар мога да срина цялото това щастие. Винаги става така. Аз съм прекален егоист, признавам само себе си, своите настроения… А постоянната връзка е нещо много сериозно и отговорно.

— Искаш да ми кажеш, че трябва да си заминеш?

— Не знам — измърмори той.

— Джой — нежно промълви тя; даваше си сметка, че той се бои да не сгреши, но не се страхува гласно да изкаже мислите си. Все пак съвсем скоро беше преживял разпадането на една връзка, а това, което ставаше между тях, беше прекалено бързо — като светкавица, която наистина може да уплаши всекиго. — Разбирам те, наистина те разбирам. И двамата сме объркани от това, което става с нас.

— Не че не искам да се боря за тебе — каза той. — Тъжното е, че не мога да ти дам нищо, което вече нямаш.

— Напротив, можеш — прошепна тя.

— И какво?

— Себе си. Искам тебе.

— Вече ме имаш. Принадлежа ти през цялото време — той отпусна глава на рамото й и се сгуши в нея като малко дете, което търси утеха.

Тя галеше гъстата му черна коса, прегръщаше го силно и в точно в този момент осъзна, че го обича. Не сексуално. Нито заради приятните моменти. Просто чиста, дълбока връзка, която я накара да се разтопи вътрешно.

— Лягай си — гласът й беше овладян, прозряла бе, че са обречени един на друг.

— Сигурна ли си, че искаш да остана?

Това беше един различен Джой — боязлив и неуверен.

— Да — тя усети нов прилив на любов към него.

И той легна до нея. Те се прегърнаха и след известно време заспаха в блаженството на прегръдката си.

Лара беше разбрала, че най-сетне е намерила щастието, което е търсила цял живот.

* * *

Наричам ги моите наркодни. Макар че сигурно трябва да ги наричам моите наркогодини, защото прелетяха толкова бързо, а аз не можех да разбера какво става с мене.

Наркотиците ме покориха изцяло. Единствено заради наркотиците се будех сутрин. Наркотиците ръководеха всяка моя стъпка.

С парите от екшъните си купих къща в Зума и се преместих на брега. След като спрях да работя, парите бързо свършиха и аз се хванах с Кристъл, хубава манекенка, която също беше наркоманка и нямаше нищо против да изкарва малко допълнителни пари.

Животът ми течеше като в омагьосан кръг. Но не ми пукаше. За нищо не ми пукаше.

След време стана неизбежното — на Кристъл й писна да ме издържа и каза, че и аз трябва да внасям някакви пари вкъщи. Вече бях пас… и загубил всякаква форма, така че не можех да получа никаква роля. Пък и нямах желание — за какво ми е да си давам зор? Вече не исках да бъда кинозвезда. И сладките илюзии също бяха отминали.

Един от пласьорите ми продаде пищов. Каза ми:

— Трябва да се пазиш, мой човек. Такива са времената.

Пищовът ми хареса. И когато никой не го беше еня за мене, той оставаше единственият ми верен приятел. Никога не ми противоречеше и винаги беше там, където трябваше, за да се чувствам уютно. През нощта го оставях зареден под възглавницата си.