Читать «Холивудски интриги» онлайн - страница 149

Джаки Колинс

— Решението е мое, Ники.

— Не — възрази му тя; в този момент го ненавиждаше. — То е и мое. И двамата сме нейни родители, нали?

— Ти се отказа от правата си в момента, в който я остави при мене.

Върви на майната си, Шелдън. С кого си мислиш, че разговаряш? С наивното момиченце, за което се ожени? Вече пораснах. И мога да се защитавам.

— Ако си спомняш — гласът на Ники беше убийствено безизразен, — ти настояваше тя да остане при тебе. И я накара да се чувства толкова виновна, че да ми каже и на мене, че това е нейното желание.

Студен смях.

— Ники, Ники… винаги си обичала да се извиняваш със закъснение.

У нея се надигаше старият познат гняв срещу него.

— Как е новата ти невестичка? — започваше да се държи като кучка.

— Добре е — отговори той спокойно. — Опитай се този път да ме разбереш правилно. — Кратка пауза. — Истината, скъпа моя, е, че нещо не се получава. Казвал съм ти го и преди — ти имаш проблеми, имаш нужда от помощ.

— Заври си го отзад! — тя избухна изведнъж. — Все си си същият задник! — и трясна телефона, ядосана и на себе си, че му позволи да я изкара от кожата й.

Сега трябваше да каже на Съмър, че не може да остане. Разбира се, ако беше искрена, щеше да си признае, че предпочита да е така, защото няма нито време, нито желание да се занимава с нея. Предпочиташе Съмър да се върне при баща си…

Шелдън с гривата от гъста бяла коса, с която толкова се гордееше; със самодоволното изражение; с идеално поддържаните зъби; и с малкия член.

Не можа да се въздържи да не се усмихне победоносно при спомена за тъничкия му пенис. Шелдън беше голям мъж навсякъде с изключение на единственото място, което наистина имаше значение. Психиатър с малък сексуален проблем. Кофти комбинация. Постоянно се тормозеше и по тази причина си избираше за жени млади момичета, които нямаше с какво да го сравняват.

Въздъхна. Шелдън и малкият му член бяха част от миналото, от което тя отдавна се отърва. Защо ли отново да се разстройва заради него?

На вратата й се почука и вътре се вмъкна Айдън Шон с вид на човек, който току-що се е излюпил от леглото, както вероятно си и беше.

— Какво има? — попита го тя.

— Лицето ти е много напрегнато — той махна с мършавата си ръка към нея.

— Аз — напрегната? — тя се изсмя. — Защо мислиш така?

— Познавач съм на настроенията.

— Какво мога да направя за тебе? — беше решена да не се поддава на опитите му за интимничене, защото вече интуитивно усещаше, че той иска да се сближат.

— Да… Бих искал да се направят две-три промени в сценария. Исках да те питам, преди да отида при Мик. Може да е адски против пипането на текста.

— С други думи, искаш да съм на твоя страна.

— Ами да. Нали ти си шефът.

Тя кимна — забрави за Шелдън, за Ричард и за всичките си проблеми.

— Ласкателството ще ти гарантира цялото ми внимание.

Той кимна, сякаш предварително го знаеше.

— Дай да идем да пийнем по нещо — предложи той. — Изглеждаш така, сякаш имаш нужда от една глътка.

— Така ли?

— Да, шефке.

Погледна го твърде скептично.

— Защо винаги ми говориш така, сякаш съм на сто и две години?