Читать «Холивудски интриги» онлайн - страница 109

Джаки Колинс

— Джой — посрещна го любезно. — Какво правиш тук?

— Ще отида да видя дали вече са изкарали колата — и Каси забърза към вратата.

— Няма нужда! — остро произнесе Лара.

Каси спря и се подвоуми как да постъпи сега.

— Ъ-ъ… Исках да говоря с тебе насаме — осмели се да се обади Джой и й хвърли един от дълбоките си погледи.

— Съжалявам — зелените очи му върнаха вледеняващ поглед. — Вече закъснявам за прощалното парти. Ще поговорим някой друг път.

Той пристъпи към нея и тихо заговори:

— Ядосана си, така ли? И сигурно въобще не искаш да знаеш защо трябваше да изчезна.

За момент тя се предаде. После властната й натура взе връх. Мислено го прати по дяволите. „Той ме разиграва като маймуна.“

— Грешиш. Не ти се сърдя — произнесе великодушно. — За какво трябва да се сърдя? — докато говореше, се отправи към вратата и взе и чантичката си. — Както разбираш, сега трябва да тръгваме и ти ще ни извиниш.

— Филипа се опита да се самоубие — промърмори той безизразно. — Нагълта се с хапчета.

Тя изведнъж спря.

— О, Боже мой!

— Ти не искаш да ме разбереш — продължи той. — Аз трябваше да замина…

— Почакай ме в колата — каза тя на Каси, която начаса се измъкна. — Защо не ми се обади? — обърна се с укор към него. — Защо изчезна така, без да кажеш и дума?

— Трябваше да опитам сам да се оправя — той прокара ръка през гъстата си черна коса. — Не мога да ти обясня… Беше ужасно… Чувството за вина… После болницата… А единственото, което исках, е да съм тук, с тебе.

— Боже мой! — повтори тя напълно объркана.

— Когато се пооправи, аз й заявих, че в живота ми има друга жена, и веднага дойдох тук — приближи се до нея и я хвана за ръката. — Не исках да те огорчавам.

Тя изпита истинско облекчение. Може би все пак връзката им имаше бъдеще.

— Повярвай ми, не ми беше никак приятно — каза тихо.

— Хей — той й стисна ръката. — Аз също се измъчих — и когато се взря в очите, беше сигурен, че планът му е успял. — Ако ти не ме изгониш, аз отново съм тук и съм същият.

При мисълта, че той отново е до нея, я обля вълна от остра физическа тръпка. Всяка сянка от гняв или разочарование се разсея окончателно.

— Да, Джой — кимна леко. — Никога няма да те изгоня оттук.

— Майната му! — извика Рокси. — Видяхте ли с кого е пристигнала Лара?

— Кой е тоя? — питаше Йоко и се опитваше да надникне иззад гърба на Рокси.

— Джой или както там му беше името. За Бога! Ама те си държат ръцете!

— Не може да бъде!

— Като не вярваш, виж сама.

— Мислех, че той си има гадже.

— Малка задявка с Лара — и гаджето е изпратено зад девет планини в десета.

Рокси и Йоко не бяха единствените, които дебнеха пристигането на Лара — клюката беше плъзнала навсякъде. Кайл, цъфнал на партито със съпругата си Джийн, с която доскоро бяха разделени, веднага ги забеляза.

— Какво прави Лара с тоя никаквец? — обърна се той към Джийн — впрочем доста приятна жена с дълга къдрава кестенява коса и страдалческо изражение.

— Че какво му има на момчето? — подметна Джийн, докато се питаше дали мъжът й вече е успял да преспи с тази зашеметяваща красавица.

— Той става само за оная работа — заядливо мърмореше той, засегнат от това, че Лара се появява с такъв нещастник, когато можеше да има самия него. — Ужасно! — добави, забравил собствените си безброй гафове. — Тя да не би да не знае? Холивудско правило номер едно: никога не чукай, ако не е от твоята класа.