Читать «Холивудски интриги» онлайн - страница 108

Джаки Колинс

Филипа. Ето какво беше.

Филипа. Нима сега отново ще се върне при нея?

Чувстваше се като кръгъл идиот. Джой Лоренцо нахлу в живота й и само след пет минути тя беше готова да го покани в собствената си къща и да иска от него да я чука на плажа. Днес, без да обясни и с една дума, той я беше напуснал. Джой Лоренцо. „Кой, по дяволите, си ти?“

Снимките на филма свършиха. Каси приготви багажа им, тази вечер щеше да е прощалното парти, а утре сутринта ще се качат на самолета и ще отлетят за Лос Анджелис.

Без да чуе от Лоренцо дежурните горещи излияния и благодарности. „Трябва да свикваш без него. Той е вече минало.“

Не трябва да забравя нито за миг, че е Лара Айвъри — голямата звезда. Макар и заобиколена от ласкатели, обожатели и всеобщо възхищение, тя беше самотна. Мъчително самотна. Преследвана от кошмарите на миналото, от което не можеше да се изтръгне. Беше повярвала, че Джой ще преобрази живота й.

Но той виждаше само под повърхността. Виждаше само грозната малка повлекана…

Не. Кога най-после ще забрави безпощадните думи на баща си? А после кръвта му… обляна от кръвта му… късовете още трептяща плът…

Рязко остави книгата и се застави да се мобилизира и да се приготви за партито.

Тогава телефонът иззвъня. Вдигна слушалката.

— Как си? — отдалече я поздрави Ники.

— Страхотно! — отговори с фалшива жизнерадост.

— Нямам търпение да те видя отново — продължи Ники. — Мик също изгаря от нетърпение да се запознае с тебе.

— Как се разбирате двамата?

— Не слушай какво говорят за него. Той наистина е малко ексцентричен, но такива са всички гении.

Побъбриха още минута-две. За момент Лара се изкуши да сподели с Ники за Джой, но едва ли щеше да спечели нещо, като раздухва ученическите си любовни терзания.

Остави слушалката и потъна в мисли за „Отмъщение“ и за тежките седмици, които й предстояха. Куин имаше право — не трябва да се снима в този филм, графикът й за снимки е убийствен, а след като завърши тези два големи филма един след друг, тя има нужда от продължителна почивка, за да се възстанови.

Но щеше да работи не за някой друг, а за Ники…

Не. Никога няма да изостави най-добрата си приятелка. Няма да е честно. А и като потъне в работата над „Отмъщение“, ще забрави Джой.

Облече се бързо за партито с проста тюркоазена рокля и сандали. На плажа ще има танци и всички момчета от екипа ще искат да си направят снимка за спомен с нея.

Среса косата си, после закачи на ушите си златни халки, добави и широка златна гривна, която Ричард й бе подарил наскоро след сватбата им. След един доволен поглед в огледалото тръгна да слиза надолу по стълбището.

В дневната я чакаше Джой, който говореше с Каси.

В първия момент застина неподвижно. Беше объркана. Джой отново беше тук. Нейният Джой.

„Не е твоят Джой. Стегни се и спри да си фантазираш.“

Стоеше все така неподвижна.

— Виж кой пак е тук — обади се Каси, сякаш не беше очевидно.

Сега отново трябваше да си сложи маската на актриса. Да го срази. Никой не изпълняваше по-добре ролята на Снежната кралица от Лара Айвъри.