Читать «Опасна тайна» онлайн - страница 41

Нора Робъртс

— Катрин — прошепна той. Държеше лицето й между дланите си и изпиваше устните й. — Целуни ме.

Искаше да го отблъсне с ръка, да се изтръгне и да избяга. Вместо това се притисна в прегръдката му и устните й се сляха с неговите.

Пръстите му се стегнаха и я придърпаха още по-плътно. Не можеше да мисли за нищо. Не искаше и да мисли за нищо. Не го интересуваха последици, правила, закони, поведение. За пръв път в живота си искаше единствено и само да чувства. Да се остави на това силно и сладко усещане, което го изпълваше. Беше повече от всичко, за което един мъж можеше да мечтае.

Тя беше силна. Винаги е била силна. Ала не достатъчно, че да се противопостави и устои на желанието. Това беше мига, който бе чакала през живота си. Когато обви ръце в прегръдка около него, осъзна, че това бе моментът.

Огънят пращеше в огнището. Навън дъждът продължаваше да чука по стъклата. Във въздуха се носеше лек аромат от сушени рози, които Лайла бе пръснала из къщата. Ръцете му бяха така силни и уверени, и въпреки това нежни. Нещо, което не бе очаквала от него.

Щеше да си спомня всичко това, всяка подробност, както и тъмното изкушение, към което я приканваше устата му, и името си, което чуваше прошепнато в ухото си.

Трент леко я отдръпна. Трепереше, въпреки че се опитваше да не се издаде. Видя я как облиза с език долната си устна, сякаш да запази вкуса на последната целувка. Този малък, интимен жест направо отне и последните му съпротивителни сили.

— Без извинения този път — рече с дрезгав глас той. Отново докосна устните й. — Искам те. Искам да правя любов с теб.

— Да — произнесе Кейт като насън. Устните й се сляха с неговите. — Да.

— Кога? — зарови глава в косите й Трент. — Къде?

— Не знам — тя затвори очи. — Не мога да мисля.

— Недей! — целуваше слепоочията й, бузите й, челото, устните. — Сега не е време за мислене.

— Сигурно ще бъде страхотно!

— Ще бъде! Ще ти покажа!

Кейт му вярваше. Вярваше на думите му и на това, което виждаше в очите му.

— Просто не мога да повярвам, че всичко това става с мен — прегърна го силно и се притисна към него. — Че искам да бъда с някого през целия си живот. И това си ти.

Ръката му спря насред косата й.

— През целия си живот ли?

Със съзнание, замъглено от любов, Кейт отново се притисна към него.

— Мислех, че ще се страхувам първия път, а не е така. Не и с теб.

— Първият път ли?

Значи не го беше правила досега! Как можеше да е толкова глупав? Беше различил нейната неопитност, но не беше си и помислил, че е до такава степен невинна. А той я съблазняваше в собствената й кухня! И се опитваше да я прелъсти!

— Кейти!

— Жаден съм… — неочаквано на вратата се появи Алекс.

Те подскочиха като ужилени и се разделиха. Детето ги изгледа подозрително.

— Вие какво правите? Уф, толкова е отвратително! Пълен боклук! — той хвърли към Трент поглед, пълен с разбиране. — Не разбирам защо мъжете все гледат да целуват момичетата.