Читать «Хартиеното момиче» онлайн - страница 4

Гийом Мюсо

* * *

От: [email protected]

Тема: Книги не като другите

Дата: 22 октомври 2008 г.

До: [email protected]

Здравейте, г-н Бойд,

Казвам се Мира и съм на 14 г. Аз съм „момиче от предградията“, както пишат във вестниците. Ходя на училище в „Макартър Парк“ и присъствах на лекцията ви в нашия клас. Никога не съм си представяла, че някой ден ще се интересувам от романи, но вашите ме развълнуваха. Спестявах, за да си купя втората ви книга, но понеже нямах достатъчно пари, прекарах дълги часове до щандовете на „Барнс енд Нобълс“, за да я препрочитам… Просто благодаря.

* * *

ОРОР И ТОМ ВЛЮБЕНИ НА КОНЦЕРТ НА „КИНГС ЪФ ЛИЪН“?

TMZ.com, 13 декември 2008 г.

„Кингс ъф Лиън“ изнесоха в събота успешен концерт в лосанджелеския „Форум“. Сред тълпата, дошла да аплодира рокгрупата от Нашвил, бяха пианистката Орор Валанкур и писателят Том Бойд, които изглеждаха доста близки. Съучастнически погледи, думички, прошепнати на ухо, ръце около кръста… накратко, тези двамата са доста повече от приятели. Впрочем следващите снимки говорят сами по себе си. На вас оставяме да прецените…

* * *

ОРОР ВАЛАНКУР И ТОМ БОЙД: ВЛЮБЕНИТЕ ТИЧАТ

TMZ.com, 3 януари 2009 г.

Поддържане на форма или приключение за влюбени? Във всеки случай Орор Валанкур и Том Бойд тичаха дълго из все още заснежените алеи на Сентръл Парк. […]

* * *

ОРОР ВАЛАНКУР И ТОМ БОЙД ТЪРСЯТ АПАРТАМЕНТ В МАНХАТЪН

TMZ.com, 18 март 2009 г.

НОВАТА КНИГА НА ТОМ БОЙД ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА

„Ю Ес Ей Тудей“, 10 април 2009 г.

Вчера „Дабълдей“ оповестиха, че последната част от сагата на Том Бойд ще излезе следващата есен. Предстоят нови часове четене за феновете на писателя.

Озаглавена „Суматоха в небесата“, последната от „Трилогията на ангелите“ би трябвало да бъде една от големите сензации на годината.

ТОМ ТЪРСИ СЪВЪРШЕНИЯ ПРЪСТЕН ЗА ОРОР

„Ентъртейнмънт Тудей“, 6 май 2009 г.

Писателят остана три часа в „Тифани“ в Ню Йорк, за да търси съвършения пръстен за жената, с която е през последните няколко месеца.

Една продавачка разказва: „Изглеждаше много влюбен и загрижен да избере бижуто, което да направи щастлива неговата приятелка“.

* * *

От: [email protected]

Тема: Спомен за една любов

Дата: 9 май 2009 г.

До: [email protected]

Скъпи г-н Бойд,

Преди всичко ви моля да ме извините за правописните грешки. Аз съм рускиня и говоря лошо английски. Вашата книга ми беше подарена от мъж, когото обичах и когото бях срещнала в Париж. Давайки ми книгата ви, той просто ми каза: „Чети и ще разбереш“. Този мъж (казваше се Мартен) и аз днес вече не сме заедно, но вашата история ми припомня връзката, която ни свързваше и ме правеше толкова жизнена. Когато чета вашата книга, се чувствам добре. Казвам ви благодаря, ако четете това съобщение, и ви желая успех в личния живот.

Светлана

* * *

ОРОР ВАЛАНКУР И ТОМ БОЙД СЕ КАРАТ В РЕСТОРАНТ

On1 !ne, 30 май 2009 г.

* * *

ОРОР ВАЛАНКУР „ИЗНЕВЕРЯВА“ НА ТОМ БОЙД?