Читать «Във вихъра на двайсетте» онлайн - страница 77

Софи Кинсела

— Разбира се — изфъфля виновно той.

— Цялото ударение на докладите ви е погрешно! — продължава американецът и оглежда смръщено насъбралите се хора. — Не сме се събрали, за да извършваме бързи тактически ремонти! Събрали сме се, за да повлияем стратегията! Да въведем нови неща! Откакто съм тук…

Изключвам се и точно в този момент забелязвам как Сейди се намества на стола до мен. Избутвам бележника си към нея и написвам: „Кой по-точно?“.

— Онзи, който прилича на Рудолф Валентно! — отговаря тя, изненадана, че изобщо я питам.

О, боже!

„Откъде, по дяволите, да знам как е изглеждал Рудолф Валентино?! — отговарям. — Кажи точно кой!“

Залагам на мъжа с чупливата коса. Освен ако не е русият тип, който седи точно срещу мен — доста е готин. Или може би онзи тип с козята брадичка?

— Той, разбира се! — провиква се възмутено тя и сочи към отсрещния край на залата.

„Човекът, който изнася презентацията?“ — пиша, за да се уверя, че съм я разбрала правилно.

— Не, глупаче! — изкисква се тя. — Този! — Плъзва се към смръщения американец и застава точно пред него, вперила жаден поглед в очите му. — Не е ли същинско гълъбче?!

— Кой, той?

Опа! Май това го изрекох на глас! Всички се извръщат към мен, а аз побързвам да замаскирам думите си с гръмко прокашляне.

Народът се успокоява.

„Сериозно, той ли е наистина?“ — пиша в бележника си, когато тя се връща обратно при мен.

— Той е божествен! — изрича Сейди в ухото ми.

Звучи ми леко обидена.

Оглеждам несигурно американеца, опитвайки се да му дам безпристрастна оценка. Да, може би наистина е доста красив, макар и по един класически, строг начин. Челото му е голямо, косата му е гъста, има някакви наченки на тен, а под безупречно белите му ръкавели се забелязват косми по ръцете му. И очите му действително са пронизващи. Притежава онзи особен магнетизъм, характерен само за великите лидери. Силни ръце, премерени жестове. И когато отвори уста, приковава вниманието на всички присъстващи.

Но ако трябва да бъда честна, не е съвсем мой тип. Прекалено напрегнат е за мен. Прекалено смръщен. А и всички останали в залата очевидно са ужасени от него.

— Та като стана въпрос за това… — Не довършва, грабва една прозрачна папка и я плъзва леко по масата по посока на мъжа с козята брадичка. — Снощи нахвърлих някои неща във връзка с поръчката на Морис Фаркуър. Просто паметна бележка. Надявам се, че ще ви бъде от помощ.

— О! — Мъжът с козята брадичка поглежда слисано. — Ами… благодаря. Много съм ви задължен! — Започва да разлиства любопитно папката. — Мога ли да използвам това тук? — пита колебливо.

— Това е идеята! — кимва американецът и през лицето му преминава усмивка, обаче толкова кратка, че я си мигнал, я си я изпуснал. — И така, във връзка с последната точка от…

От мястото си в задния край на масата наблюдавам мъжа с козята брадичка. Забелязвам, че колкото повече разлиства папката, толкова по-широко се ококорват очите му. Привежда се към съседа си и промърморва:

— Кога, по дяволите, е имал време да свърши всичко това?!