Читать «Търси се съпруга» онлайн - страница 55

Линда Хауърд

Когато приключи, той пусна чука върху сака с материали, свали шапката и избърса мокрото си чело.

— Какво правиш тук? — попита я той, без изобщо да звучи доволен, че я вижда.

Маделин излезе от колата, с термоса и сандвичите в ръце.

— Забрави си обяда.

Той се приближи, взе термоса, развъртя капачката и започна да пие направо от гърлото. Силните мускули на гърлото му ритмично се движеха, докато поглъщаше студената течност. Цяла сутрин бе работил, без да пие нищо, осъзна тя. Една капчица се плъзна от устните му и тръгна надолу. Тя я наблюдаваше като омагьосана и й завидя, че се търкаля по горещата му кожа. Толкова често бе желала да обсипе същия път с целувки, но се спираше, защото той не обичаше този вид интимности. Единственото, което Рийс търсеше, бе облекчение в чистия секс, а не проявата на любов в чувствените ласки.

Остави термоса на капака на пикапа, взе ризата си и с нея избърса потта от лицето, раменете, лицето и гърдите. Захвърли отново дрехата на седалката, облегна се на возилото и взе сандвичите от ръцете й.

— Колата не е предназначена да я караш из ранчото — каза той, докато разопаковаше обяда си.

Маделин сви устни.

— Не исках да те оставя цял ден без храна и вода, освен това бях изключително внимателна.

— Как ме намери?

— Карах по следите от гуми.

Той изръмжа и се зае с първия сандвич. Изяде още един, без да пророни нито дума. Маделин повдигна косата от врата си, така че лекият ветрец да охлади горещата й кожа. Обикновено ходеше с вързана опашка, но сега я бе оставила пусната, както излезе от банята и забрави да я прибере, преди да тръгне в търсене на Рийс.

Рийс проследи с поглед движението и усети как сърцето му укори пулса си. Тя носеше набрана в кръста бяла памучна пола, една от любимите й бели блузи и сандали, който бяха на съвсем ниска подметка, само с няколко каишки отгоре. Изглеждаше свежа и ухаеше приятно, докато той бе потен и загорял. Това показваше различния начин, по който прекарваха деня си. След като оправи къщата, очевидно вече не й отнемаше толкова много време да я поддържа подредена.

Вятърът отмести кичур от косата върху лицето й. Тя наведе глава на една страна и го върна на мястото му.

Всяко движение, което правеше, излъчваше съблазън. В отговор кръвта му забушува из вените и той усети как му става още по-горещо. Беше му все по-трудно да стои на разстояние от нея през деня и да не я пожелава още и още нощем. Обзе го гняв към самия него, задето не можеше да й устоява, и към нея, за това че само влошаваше нещата.

— Защо дойде тук? — рязко попита той. — Щях да свърша с работата си след около час-два и да се прибера. И преди съм изкарвал по цял ден без храна и вода, и за в бъдеще ще ми се случва. Затова ми кажи защо наистина дойде?

Маделин присви очи и бавно извърна глава към него. Не отвърна нищо и гнева му, примесен със сексуално желание, се удвои.

— Да не би да очакваш, че ще оставя работата си, за да се забавлявам с теб? Не можеш ли да изтърпиш цял ден без мъжко внимание? Вероятно си мислела, че ще изкараш един секси пикник на открито?