Читать «Търси се съпруга» онлайн - страница 53

Линда Хауърд

— Глена, това е съпругата ми — Маделин.

Глена го погледна изумено, след което впери очи в неговата ръка. Златната халка върху загорелия му пръст видимо я изненада. Рийс продължи с представянето, за да подмине неприкритата й реакция.

— Мади, запознай се с Глена Кинеърд. С нея бяхме съученици.

Глена успя бързо да се съвземе и сърдечно протегна ръка.

— Не мога да повярвам! Поздравления! Най-накрая си се оженил, след толкова много време. Чакай само да кажа на Бумър. Всъщност, не сме били съученици — приятелски се обърна тя към Маделин. — Аз съм десет години по-голяма от него, така че завърших, когато той бе в трети клас. Но го познавам, откакто се помня. Как успя да го хванеш? Аз се кълнях, че повече няма се ожени, след като… След… — Гласът й заглъхна и тя притеснено погледна Рийс.

— Няма нищо — усмихна се Маделин. — Знам за Ейприл. А що се отнася до това как съм успяла да го хвана… Ами истината е, че не аз го хванах, а той мен.

Лицето на Глена просветна от задоволство.

— Само я погледна и забрави, че искаш да остане ерген, а?

— Нещо такова — лаконично се съгласи Рийс. Погледнах я и се възбудих, помисли си той, но краят на историята е същият — дългокраката блондинка с мързелива, съблазнителна походка наистина сега бе неговата съпруга.

Двамата излязоха от магазина, а Глена още продължаваше да им маха с ръка за довиждане. Докато подреждаха покупките в багажника, Рийс се замисли, че Глена не хареса Ейприл от пръв поглед, докато сега се държеше дружелюбно и свободно с Маделин. Макар Мади да бе облечена далеч по-добре от бившата му жена, тя умееше да предразполага хората и Глена веднага бе откликнала. Дрехите на Маделин не бяха толкова скъпи, колкото тези на Ейприл, но тя ги носеше със стил, сякаш цяла сутрин бе нагласяла яката на блузата си или точната дължина на ръкавите си. Винаги привличаше погледите на хората, но не будеше у другите жени враждебност, както ставаше с Ейприл.

Стил. Той погледна жена си и си припомни как изглеждаше тя предния ден, със смъкната до глезена наколенка и разрошена коса. Тогава не бе посмял да й се присмее, но сега се закикоти при спомена. Дори когато преследваше кокошки, го правеше със стил.

Маделин прекара цялата сутрин навън, в люшене на остарялата боя от стените на къщата. След като подреди и почисти дома си отвътре, сега се зае да оправи и фасадата. Времето бе чудесно и тя се чувстваше невероятно, въпреки тежката работа. Вече приближаваше обяд и температурите се покачваха. Дрехите й започнаха да се лепят по тялото и тя реши, че за днес е свършила достатъчно, слезе от стълбата и влезе да си вземе душ.

Малко по-късно, докато слизаше по стълбите, Маделин забеляза чантата с обяда на Рийс, оставена върху единия шкаф. Днес бе казал, че ще оправя оградата и нямаше да се прибере преди вечеря, а бе забравил храната и термоса с чай.

Тя погледна часовника. Рийс сигурно вече умираше от глад. Бързо изпразни термоса, наля му нов чай и още лед, взе ключовете от колата и забързана излезе с обяда му. По случайност знаеше къде ще работи днес Рийс, защото през последните две седмици я развеждаше наоколо и тази сутрин й спомена къде отива. Това бе и предпазна мярка, някой да знае точно къде се намира. Маделин сбърчи чело като се замисли за всичките години, през които никой не бе знаел нито къде е Рийс, нито колко дълго го няма; Ако му се бе случило нещо тогава, можеше с дни да лежи и да го открият, когато вече е твърде късно.