Читать «Гелтер Скелтер» онлайн - страница 22

Олександр Завара

За кавою настала черга супу. Наваристий гарячий суп за таких обставин зцілює тіло й лікує душу. Він сорбує похмільні токсини, а потім виводить їх природним шляхом. В «Cat-n-roll» на цьому добре зналися, недарма мешканці гуртожитку вважалися тут завсідниками, і це був один із багатьох плюсів закладу. «Самолікування» після шаленої вечірки надто небезпечне, а необережний опохміл взагалі може погано скінчитися. Враховуючи ставлення деяких викладачів до ігнорування їхніх занять, це було занадто великим ризиком.

– Ви це бачили? Море компромату!

Минуло десь півгодини, хлопці вже почали приходити до тями. Сергій гортав фейсбучну стрічку в смартфоні і, здавалося, не вірив власним очам.

– Та практично на кожного… Оце так-так… Ви тільки погляньте!

Він повернув телефон дисплеєм до друзів. Ті спочатку нічого не розгледіли, але вже за мить упізнали Карину, привабливу першокурсницю з їхнього поверху. Під час зйомки в дівчину ніби демон хтивості вселився. Вона чіплялася мало не до кожного хлопця, що з’являвся поруч, задирала футболку і навіть коротеньку спідничку, демонструючи всім і кожному блакитні трусики.

– От дідько! – Сергій уважно передивився «хоумвідео», посміхаючись якимсь таємним думкам.– Цю дурненьку точно чимось накачали…

– Головне, щоб не трахнули,– похмуро зауважив Мафін.– Хоча в цьому я щось не впевнений.

Він також загадково усміхнувся, на його пожмаканій похміллям мармизі намалювалося відносне полегшення. Зрештою, гаряча їжа, як завжди, допомогла.

Додивившись «кіно» з Кариною, Макс зосередився на Сергієві. Той любив ризиковані розваги не менш, ніж Остап, на чому вони, власне, й зійшлися. Завжди уважний до деталей, Макс миттю запідозрив, що, цілком можливо, причина Кариніних витівок – саме Сергій. Він міг пригостити дівчину яким-небудь коктейлем із «приправами». Щось схоже він утнув із Максом на першому курсі, аби просто познущатися з нього. Згодом вони все ж таки заприятелювали, та неприємний осад залишався досі, адже того вечора Макс зробився посміховиськом мало не для всього гуртожитку. Через те він дотепер ставився до абияких пригощань із великою пересторогою – навіть із боку приятелів. Більш за те: Макс знав, що Сергій і сам час від часу вживає якусь «хімію», дотримуючись знаної заповіді хіпі: «тільки кислота, тільки на порожній шлунок і тільки під молитву», хоча побожним назвати його складно. Тому він і кепкує з Мафіна, який є прихильником конопляних «продуктів».

Сергій Знайда був із місцевих, чернівецьких, але належав до нечисленної когорти студентів – корінних городян, які з року в рік подавали заяви на отримання місця в гуртожитку. У випадку Сергія головну роль відігравали його стосунки з мачухою. Хлопець відверто її недолюблював і щиро вважав, що ця особа просто чіпляється за батькові гроші. Головним аргументом у цьому питанні слугував той факт, що вони з мачухою майже ровесники – мачусі нещодавно виповнилося двадцять.