Читать «Гелтер Скелтер» онлайн - страница 174

Олександр Завара

Невдовзі Сергій повернувся до себе. Мафін майже одразу заснув.

У кімнаті Знайди панував звичайний безлад. Сам він спав одягнутий, навіть не розібравши ліжка. Відшукавши необхідне, Макс розштовхав хлопця зі словами, що їхня компанія збирається на даху гуртожитку – якась чергова витівка Сікорського. Що там і до чого, він нібито не знає, але справа дуже термінова.

Сергій спросоння ледве волочив ноги, тож Максові довелося мало не силоміць тягнути хлопця до пожежних сходів, що вели з четвертого поверху гуртожитку на дах. Там він скористався мотузкою для сушки білизни, позиченою в кімнаті Знайди, і його власним швейцарським ножем. Про спосіб страти, яким він збирався скористатися, Макс колись прочитав у Мережі. Так розправлялися з ворогами тубільці одного з новозеландських племен. Тільки європейським місіонерам вдалося відмовити їх від цього жорстокого варварства. І сталося це лише в другій половині минулого століття.

Лана

Дівчина сама діяла так, щоб її бажання здійснилося. І доклала всіх зусиль, щоб Остап ще більше впевнився у своїх підозрах стосовно легенди. Тоді, у Богдановій квартирі, Дара після сварки приєдналася до Богдана, який разом із Сашком намагався вгамувати Алекса, а Макс із Ланою та Остапом залишилися в кухні. Мафін зрештою подався за Дарою, залишивши Макса вдвох із Ланою. Це був справжній дарунок, і Макс миттєво скористався нагодою. Досить було звичайного поштовху, щоб Лана втратила рівновагу. До того ж захмеліла дівчина майже не чинила опору. Потім Макс прожогом кинувся слідом за Остапом і став позаду нього, тому в тих, хто перебував у спальні, склалося враження, що вони прийшли разом, залишивши Лану на самоті.

Те, що сталося, спричинило справжню паніку: спрацювало все – легенда, здійснення бажань, жорстокі смерті… Його приятелі заклякли в потойбічному мороці, і кожний цей стан переживав по-своєму.

Сашко Кравич

Намагаючись якось допомогти затурканому хлопцеві впоратися із власними психічними травмами, Макс зрештою отримав вірного поплічника.

Нібито поїхавши з міста, Сашко згодом потай повернувся до Чернівців, тож загалом усе йшло більш-менш за планом. Нечисленні ситуаційні відхилення не впливали на остаточний результат. І коли Мафіна осяяла чергова божевільна думка щодо причетності до всіх смертей Богдана Юрчука, Максові це здалося непоганою ідеєю, якою можна при нагоді скористатися. Але зрештою він все ж таки відмовився від неї, бо Богдан, цей самовпевнений йолоп, мав бути покараний разом з усіма.

Але Дара

Завернувши за ріг, Макс попрямував у бік гуртожитку. На ходу витяг із кишені обидва телефони – Остапів та Сашка. Не зупиняючись, видобув з них акумуляторні батареї, жбурнув у найближчі кущі. Потім розтрощив корпуси з начинням і так само розкидав по різних смітниках, що трапилися дорогою. Покінчивши з цим, Макс із досадою подумав, що варто було б прихопити й Остапів ноутбук, адже там теж могла виявитися цікава для слідства інформація.