Читать «Гелтер Скелтер» онлайн - страница 170

Олександр Завара

– Та скажіть, що тут…– Питання урвалося на півслові, оскільки вона й сама вже побачила, що й до чого.

Двоє поліцейських виводили з кімнати Остапа Сікорського. Їм доводилося підтримувати хлопця під лікті, бо той страшенно кульгав. Поранена нога кровоточила, а на скроні набрякала величезна гуля. Ще один коп, вочевидь офіцер, вів слідом її коханого, її оновленого…

Богдана.

Його одяг був просякнутий червоним, однак, дякувати Богу, він досить упевнено стояв на ногах.

Дара зойкнула й кинулася до нього. Її відразу ж схопили за руки й не дозволили наблизитися до місця злочину. Дівчині точно не слід було дивитися на те, як зараз виглядала кімната чотириста чотирнадцять.

Обох хлопців поставили обличчями до стіни із руками, складеними за спиною, і тієї ж хвилини Дара відчула запаморочення. Вона поточилася, присіла спочатку навпочіпки, а потім опустилася просто на підлогу. Від бетону тягло холодом. Вона так і сиділа, судомно хапаючи повітря, поки до неї не підійшов чоловік в уніформі. Він допоміг їй здійнятися на ноги й поцікавився, хто вона така.

– Співчуваю,– кивнув коп, почувши відповідь.– Але вам не слід тут бути. Зараз я запишу ваші дані, пізніше вам обов’язково зателефонують.

Дара продиктувала номери своєї кімнати й мобільного, однак нікуди не йшла, поки затриманих хлопців не повели до сходів.

Остапа так само підтримували двоє оперативників, однак тепер його руки були в кайданках. Він шкандибав повільно й хитався на кожному кроці.

Її коханого ніхто не вартував, він ішов вільно.

Поруч хтось проказав, що «швидка» вже біля гуртожитку і санітари ось-ось піднімуться з ношами.

Коли…

Богдан

…проходив повз неї, його губи повільно ворухнулися.

Це тривало лише мить, а потім хлопець мовчки рушив сходами.

– Я тебе кохаю,– ледве чутно промовив він.

– Я тебе теж! – відповіла Дара.

64

МАКС. EXODUS

«Давайте, і вам буде дано… Якою мірою відміряєте, такою відміряють і вам».

Він не пам’ятав, кому з євангелістів належать ці слова, але вкотре переконався, як глибоко люди недооцінюють виплекані та перевірені тисячоліттями настанови, дійсно здатні відвернути людину від проблем, які вона сама собі створює, і покращити її життя.

Макс сидів у машині «швидкої» разом із двома молодими санітарами. Поміж ними на ношах лежало тіло Сашка Кравича, накрите закривавленим простирадлом. Такий самий молодий поліцейський, який, очевидно, нещодавно розпочав службу, трохи помордував його питаннями в патрульній машині, але хлопець розповідав небагато. Перш за все він повідомив, що Остап Сікорський разом із Сашком Кравичем удвох напали на нього й намагалися вбити. Якщо вірити тому, що він, Макс, встиг від них почути, це було актом заздалегідь спланованої помсти всій їхній компанії. Але Сікорський все розрахував заздалегідь і, щоби не залишати зайвого свідка, вирішив позбавитися напарника, звинувативши в цьому свого сусіда по кімнаті. Це було розігране як по нотах: заради маскування він дозволив Кравичу поранити себе, а потім взявся за ніж – нібито для того, щоби прикінчити Макса, але замість цього несподівано напав на Сашка, вдарив його головою об стіну й встромив у живіт хлопцю лезо. Ще Макс додав, що Сікорський не чекав опору з його боку. І поки той верз якусь нісенітницю про всесвітню змову й злочинне невизнання досягнень альтернативної історії, Макс скористався слушним моментом і напав на вбивцю. Оскільки боєць він недосвідчений, Сікорський все ж таки випередив його, але й Макс примудрився інстинктивно ухилитися – ніж тільки ковзнув по його ребрах. Бійка на цьому не припинилася, і кінець кінцем йому вдалося знешкодити Сікорського, вдаривши по пораненій нозі. Після чого довелося хвицнути його по голові, бо Макс боявся, що той ще раз спробує напасти на нього…