Читать «Гелтер Скелтер» онлайн - страница 169

Олександр Завара

Здавалося, зараз її не цікавить нічого, крім примхливих танців тіней на стелі. Але це було не так.

Думки дівчини, мов недоладно сплетене мереживо, почали плутатися вже досить давно. Ті судження та оцінки, з якими вона повернулася до цієї кімнати, поступово зникали. Натомість залишалися стіни гуртожитку номер шість, який приймав таку собі Дарину Ковалевську справжньою, тобто такою, яка вона є. Тут вона почувалася затишно, позаяк усвідомила, що нарешті прокинулася. Усі погані події, усе, що сталося останнім часом,– це лише поганий, жахливий, моторошний, але все ж таки сон.

Казна-що,– повільно думала вона.– Як можна бути такою дурепою, щоб повірити, буцімто Лана померла? Вона…

Вона просто поїхала до батьків.

Так! Вона навіть речі всі свої залишила, бо нащо вони їй вдома?

Всі розїхалися по домівках, і нічого дивного в цьому немає.

Та й незабаром серпень, уся їхня компанія повернеться до гуртожитку.

Нарешті вона заспокоїлася й щодо Богдана. Нічого дивного – адже він тепер постійно перебував поруч.

Вони гуляли в парку, розмовляли, ділилися спогадами. Єдине, чого вони не торкалися,– тієї проклятої квартири на задвірках міста. Тільки раз Дара зітхнула й чесно зізналася, що та їй ніколи не подобалася, а…

Богдан

…мало не вперше за весь час їхніх стосунків радо з нею погодився.

Дарина потайки спостерігала за ним спідлоба. Їй дуже імпонувало те, як він змінився. Коротке волосся помітно відросло й потемнішало. Щоб поцілувати його, більше не треба було ставати навшпиньки. До всього, коханий виявився цікавим співбесідником. Останнім часом їй до голови лізло стільки всякої нісенітниці, але він несподівано виявився саме тією людиною, яка не просто її слухала, а й розуміла і намагалася прийти на допомогу будь-якої миті.

«І це попри всі ті погані речі, що я подумки йому адресувала…» – побіжно згадала вона.

Цю думку їй не вдалося завершити – за вікном гучно залунали сирени.

Дівчина вирішила, що десь спалахнула пожежа. Звісно – хто, крім пожежників, міг примчати сюди о такій годині? Хіба, може, сталося щось інше?

Дара швидко натягла на себе перше, що потрапило під руку, і босоніж вискочила в коридор. Із боку сходів чулися уривчасті голоси: кілька чоловіків швидко підіймалися кудись на інший поверх.

Серце заколотилося, їй стало страшно. Остаточно розгубившись, вона вибігла на сходи і помчала вгору слідом за чоловіками у синій уніформі. Усі вони були озброєні, однак це не злякало дівчину.

Поліція?

Опинившись на четвертому поверсі, Дара побачила, що поліцейські скупчилися біля дверей добре знайомої кімнати. Ті були відчинені навстіж, але що там відбувалося, вона не бачила. Наблизившись, вона спробувала зазирнути в чотириста чотирнадцяту, однак у цей момент один із поліцейських помітив босоногу дівчину й замахав руками, показуючи, що їй тут не місце. Дара зробила вигляд, що геть не розуміє тих жестів.

– Що сталося? – вигукнула вона.– Що тут сталося?

– Вибачайте,– похитав головою коп,– але вам сюди не можна.