Читать «Гелтер Скелтер» онлайн - страница 162

Олександр Завара

Тобто в цій ситуації Макс алібі не мав.

Далі він перемкнувся на Лану Дементьєву. Востаннє вони бачилися вдома у Богдана та Дари. Тут усе якось каламутно, адже почалася суперечка, яку, до речі, спричинив Макс своєю раптовою відвертістю, а потім все пішло шкереберть.

«Боже,– подумав Остап,– якими дурними ми були…»

У той момент Макс міг скористатися гармидером і «допомогти» дівчині, що сиділа на підвіконні. Він, вочевидь, добре запам’ятав ті купи будівельного сміття й покрученої арматури під стіною будинку і був майже впевнений, що Лані більше не піднятися й не назвати справжню причину свого падіння.

І в цьому випадку алібі в його сусіда не було.

Слідом за Ланою з пам’яті виринув Алекс Савицький. Хіпстер, плейбой, любитель спиртного, який ніколи не рахував грошей. Він…

Але тут Остапова версія дала збій. Він точно пам’ятав, що в ресторані Макс увесь час був поруч із ним і жодним чином не міг завдати найменшої шкоди Савицькому. Дара може це підтвердити. Ніхто з них не вставав із-за столу з тієї хвилини, як вони за ним розташувалися. Тільки Алекс – на свою біду. Вервечка обривалася: Макса неможливо звинуватити в смерті Алекса.

На якусь мить уява підкинула Остапові постать Богдана. Хай там як, але в Юрчука, навіть на прискіпливий погляд, було значно більше мотивів для скоєння злочинів, ніж у Макса. Та й це зникнення більш ніж підозріле. Єдине…– Тут Остапова шкіра взялася сиротами.– Що, як і самого Богдана вже нема серед живих? Такий варіант теж можливий, хіба ні?

Як діяти далі? Біс його знає. Знову телефонувати до поліції? Ні, це вже не котить. Такими методами можна користатися лише одноразово. Справа скінчиться тим, що їх усіх почнуть тягати на допити.

А може, це й на краще?

При такому завороті подій він міг би вказати на Максима Онопрієнка як на вбивцю. А потім хай розбираються професіонали, це їхня робота.

Така думка здавалася цілком слушною, але все псувало одне-єдине слово: докази. Все, що він тут намислив, насправді притягнуте за вуха. До того ж з трьох смертей одна офіційно визнана суїцидом, друга – нещасним випадком, пов’язаним зі зловживанням алкоголем.

Остап зітхнув і знову поглянув на Максове ліжко, що стояло порожнє.

Господи милосердний, адже весь цей час він ділив житло із нащадком серійного вбивці!.. Чого насправді варті всі ці «кімнати жахів» у розважальних центрах? Ось він, справжній пандемоніум,– чотириста чотирнадцята кімната гуртожитку номер шість Чернівецького Національного університету. Саме тут лігво нащадка серійного маніяка й прибічника ідеї, ніби люди, які беруть на себе забагато й зневажають інших, заслуговують покарання на смерть…

60

ВОСКОВА ПЕРСОНА

Знову почути голос Максової матері хлопцю судилося лише за дві з половиною години потому. Вдалою виявилася лише четверта спроба додзвонитися.