Читать «Війни Міллігана» онлайн - страница 188

Дэниел Киз

— Нелегко повірити в таку історію, — промовив письменник. — Так а що з тими зниклими зліпками зубів?

— Френк сказав мені: «Любий мій вилупку! Я не дам їм посадити тебе за моє вбивство!» А я кажу: «Чесно кажучи, я вбив би тебе просто зараз, аби не був такий радий тебе бачити». «Я теж тобі радий, — каже він. — І пробач за всі негаразди через мене. Але від цього залежить моє життя, друже». Я сказав йому, що мені потрібні якісь гарантії, бо я не хочу, щоб мене судили за вбивство, а особливо коли ця дурнодупа наволоч і досі жива. «Я подбаю про те, щоб тебе захистили. Навіть якщо вони висунуть тобі якісь обвинувачення — я відразу дізнаюся про це через газети чи телебачення, і мої наглядачі тебе витягнуть. Не можна, щоб ти розплачувався за те, чого взагалі не було. Я винен тобі — ти тоді нічого не розбазікав, хоча й міг. Не хвилюйся, я тебе прикрию», — отак він сказав.

Письменник пішов на кухню і налив собі води. На столі він побачив газету з міста за два штати звідси — Біллі сказав, що там він зустрічався з Борденом. Дата — сьогоднішня. Коли він повернувся в кімнату, Біллі вже хропів на дивані. Стурбований і спантеличений, письменник поїхав додому. Він скептично ставився до всієї історії про зустріч. Надто вже все влучно складалося.

Наступного вечора письменник увімкнув телевізор — транслювали передачу «Колумбус Ньюзвотч 4» з Дагом Адером. Він розповідав свіжі новини щодо канадського скелета.

— Поліції випадково вдалося знайти зліпки зубів Френка Бордена у Північній Кароліні, і їх уже передано в Беллінгем, штат Вашингтон.

Задзвонив телефон. Він підняв слухавку і почув радісний крик:

— Я ж казав!!! Я ж казав, що на йолопа можна розраховувати!!!

Наступного вечора Даг Адер повідомив чергову порцію новин:

— Якщо виявиться, що скелет належав Бордену, канадська поліція насамперед приїде в Колумбус поговорити з Мілліганом, а вже потім оголошуватиме результати аналізу публічно. Учора ми повідомляли, що зліпки зубів, які було знайдено в Північній Кароліні, прямують на захід, тобто за кілька днів поліція вже знатиме точно. Нагадуємо, що Мілліган вважався головним підозрюваним у справі зникнення Френка Бордена у 1986 році…

Газеті «Атенз Ньюз» вдалося взяте телефонне інтерв’ю з беллінгемськими поліцейськими, які підтвердили: якщо зліпки зубів Бордена відповідатимуть зубам скелета, Міллігану висунуть обвинувачення в убивстві: