Читать «Війни Міллігана» онлайн - страница 151

Дэниел Киз

Перші ж опитування дали йому зрозуміти, що Борден проводив дуже багато часу з Карром. Батько Френка розповів, що спілкувався з новим знайомим свого сина — він вирішив, що тут щось нечисто.

У п’ятницю 3 жовтня детектив Зібелл приїхав у 515-й будинок на Іст-Міртл-Авеню. Поставивши кілька питань місцевим, він знайшов Крістофера Карра — той засмагав у шезлонгу. Молодий чоловік стверджував, що й гадки не має, де зараз Френк Борден. За його словами, востаннє вони бачилися, коли Карр на прохання Френка відвіз його у Канаду.

— Але тепер він зник, — зауважив Зібелл.

— Слухайте, мені шкода, але я йому не нянька, — відрізав Карр.

Офіцера образила така відповідь. Він повернувся у відділок і зробив про нього запит у базу даних — нічого. Кримінальна історія Карра була абсолютно чистою.

У понеділок Зібелл знов поїхав з ним поговорити, але Карра не було вдома. Зібелл засунув у двері свою візитівку, на якій написав прохання передзвонити йому якомога швидше.

(5)

Після візиту детектива Зібелла кевін вирішив, що час переїжджати. Він спакував усі свої речі й малюнки у фургон і рано-вранці виїхав до Тіма Кола. Його будинок був приблизно за вісім миль на північ, у селі Садден-Веллей біля озера.

кевін зустрівся з Колом і розповів, що шукає нове житло. Той запропонував переїхати до нього й розділити плату за дім. кевін погодився стати третім у будинку, в якому Тім жив лише з таксою на ім’я Зухвалько. Він почав розвантажувати свій фургон, і Кол вподобав один з пейзажів.

— Слухай, а оця б чудово вписалася в будинку моїх батьків!

кевін швидко порадився з томмі й подарував пейзаж його батькам.

кевін вирішив, що заробляти продажем картин надалі буде небезпечно й запропонував аллену спробувати заснувати той бізнес із джакузі разом з Колом. У нього виникла ідея здавати джакузі в оренду в будинки для літніх людей — треба тільки встановити у ванну спеціальний підйомник, який допомагатиме нею користуватися. Він сказав, що в цьому немає нічого складного, а потреба у такій послузі точно є. кевін і назву вигадав: «Каскад Гідравлікс Дайнеміск». Перша така компанія в цьому секторі точно має заробити купу грошей. Він запропонував узяти на себе організацію продажу — дзвонитиме у невеличкі будинки для літніх людей, які не можуть собі дозволити значні витрати.

— Ми і людям допоможемо, і самі розбагатіємо! — вигукнув кевін.

Зрештою Кол погодився.

На вихідних вони провели кегову вечірку і заробили достатньо грошей, щоб сплатити рахунки за будинок.

Якось кевін слухав радіо, коли почалися місцеві новини: «Правоохоронні органи попереджають, що Вільям Мілліган, утікач з психіатричної лікарні в Колумбусі, який має двадцять чотири альтернативні особистості, може перебувати у районі Беллінгема…» Він кинувся слухати інші радіостанції, але більше нічого не почув. Раптом загавкав Зухвалько, а за мить у двір завернула машина. кевін визирнув у вікно і впізнав детектива, який розпитував його про Бордена. На шум авто з кухні вийшов Тім Кол:

— Хто там, в біса, такий?

— Слухай, це довго пояснювати, — схвильовано зашепотів кевін, — але вони вважають, що я якось причетний до зникнення Френка Бордена.