Читать «Керрі» онлайн - страница 91

Стівен Кінг

що коїлося в Чемберлені. Заради Бога, в Чемберлені, де він пив холодний чай на порозі тераси материного будинку, і судив дитячі баскетбольні ігри, і де щоночі проїздив патрулем по трасі 6 повз «Кавалера», перш ніж лягти спати о 02 : 30. Зараз його містечко горіло.

Том Квілен вийшов з поліційного відділка й побіг тротуаром до патрульної машини Дойла. Його волосся стирчало в усі можливі боки, він був одягнутий у брудні зелені робочі штани й майку, і туфлі були взуті не на ту ногу, але Дойл подумав, що в цілому житті не був так радий когось побачити. Том Квілен був такою самою частиною Чемберлена, як і все інше, і ось він — цілісінький.

— Святий Боже, — видихнув він. — Ти бачив?

— Що тут відбувається? — коротко спитав Дойл.

— Я прослуховував радіо, — сказав Квілен. — Моттон і Вестовер питали, чи не прислати сюди швидку допомогу, і я сказав, щоб бігом присилали все, що в них є. Я правильно зробив?

— Так. — Дойл провів руками по голові. — Ти бачив Гаррі Блока? — Блок був головою комунального господарства містечка, куди входило й постачання води.

— Нє. Але шеф Дейґан каже, що вода є в старому кварталі Реннет на тому боці міста. Зараз вони прокладають шланги. Я запряг кількох дітлахів, вони в поліційному відділку облаштовують шпиталь. Вони непогані хлопці, але заляпають тобі підлогу кров’ю, Отісе.

Отіс Дойл відчув, як на нього наринуло відчуття нереальності. Така розмова в Чемберлені просто не могла статися. Не могла.

— Усе гаразд, Томмі. Ти все правильно зробив. Повертайся туди й починай дзвонити всім лікарям, які є в довіднику. Я піду на Саммер-стріт.

— Добре, Отісе. Якщо побачиш ту скажену дівку, стережися.

— Кого? — Дойл зазвичай не гаркав на людей, але не тепер.

Том Квілен відсахнувся.

— Керрі. Керрі Вайт.

— Кого? Звідки ти це знаєш?

Квілен повільно блимнув очима.

— Хтозна. Просто якось… спало мені на думку.

Зі стрічки національних новин Associated Press, 23 : 46:

ЧЕМБЕРЛЕН, ШТАТ МЕЙН

КАТАСТРОФА НЕЙМОВІРНОГО МАСШТАБУ СПІТКАЛА СЬОГОДНІ МЕЙНСЬКЕ МІСТЕЧКО ЧЕМБЕРЛЕН. ПОЖЕЖА, ЩО ПОЧАЛАСЯ, ЯК ПОВІДОМЛЯЮТЬ, У СТАРШІЙ ШКОЛІ ЮЕНА ПІД ЧАС ШКІЛЬНОГО БАЛУ, ПОШИРИЛАСЯ НА ДІЛОВИЙ РАЙОН І СПРИЧИНИЛА ЧИСЛЕННІ ВИБУХИ, ЯКІ ЗРІВНЯЛИ З ЗЕМЛЕЮ БІЛЬШУ ЧАСТИНУ ЦЕНТРУ МІСТЕЧКА. ПОВІДОМЛЯЄТЬСЯ, ЩО ЖИТЛОВІ РАЙОНИ НА ЗАХІД ВІД ЦЕНТРУ ТЕЖ ЗАЙНЯЛИСЯ. ОДНАК НАЙБІЛЬШЕ ЗАНЕПОКОЄННЯ НАРАЗІ ПОВ’ЯЗАНО ЗІ ШКОЛОЮ, ДЕ САМЕ ПРОВОДИВСЯ ВИПУСКНИЙ ВЕЧІР. ВВАЖАЄТЬСЯ, ЩО БІЛЬШІСТЬ ЙОГО ГОСТЕЙ ОПИНИЛАСЯ В ПАСТЦІ ВСЕРЕДИНІ. ПРЕДСТАВНИК ВЕСТОВЕРСЬКОЇ БРИГАДИ, КОТРОГО ВИКЛИКАЛИ НА МІСЦЕ ПОДІЇ, СКАЗАВ, ЩО НАРАЗІ ВІДОМО ПРО СМЕРТЬ ШІСТДЕСЯТИ СЕМИ ОСІБ, БІЛЬШІСТЬ ІЗ ЯКИХ — СТАРШОКЛАСНИКИ. НА ПИТАННЯ, ЯКИМ МОЖЕ БУТИ ОСТАТОЧНЕ ЧИСЛО ПОТЕРПІЛИХ, ВІН СКАЗАВ: «МИ НЕ ЗНАЄМО. БОЇМОСЯ ЗАГАДУВАТИ. ЗДАЄТЬСЯ, СПРАВА ГІРША, НІЖ У COCONUT GROVE. ЗА ОСТАННІМИ СВІДЧЕННЯМИ, У МІСТІ ВИРУЮТЬ ТРИ НЕКОНТРОЛЬОВАНІ ПОЖЕЖІ. ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО МОЖЛИВІ ПІДПАЛИ НАРАЗІ НЕ ПІДТВЕРДЖЕНІ. КІНЕЦЬ.

23 : 46 27 ТРАВНЯ 8943F АР

Більше з Чемберлена повідомлень Associated Press не надходило. О 00 : 06 на Джексон-авеню стався витік на магістральному газопроводі. О 00 : 17 хтось із бригади медиків з Моттона викинув недопалок із машини швидкої допомоги, що мчала в бік Саммер-стріт.