Читать «Книга імен» онлайн - страница 39

Джилл Ґреґорі

Але вона туди не дійшла.

Голубу смугасту сорочку доктора Шепарда, що й досі парувала в сушильній машині, хтось накинув їй на голову й затяг рукави на худенькій шиї.

Задихаючись, вона звивалася, як маріонетка на мотузках, і цілу хвилину пробула з янголами до того, як її тіло запхали між сорочок, що м'ялися в камері сушильної машини.

Стейсі благально дивилась на відчинене вікно материної спальні. Мамо, — хотілося закричати. — Мамо! Але кричати вона не могла — не могла навіть дихати. У носі й горлі пекло, перед очима танцювали вогні.

Вона спробувала вивернутися від незнайомця — так само, як миттєво вихоплювала в суперника м'яч. Нічого не вийшло. Він був надто сильний. Відчинений багажник фургона зяяв, як паща монстра. Не смій зомліти, — наказала вона собі, і наступної миті, відчувши приплив адреналіну, щосили впилася зубами в пальці, що затискали їй рот.

Нападник скрикнув від болю й інстинктивно послабив руку. Стейсі ковтнула повітря, вирвалась і щодуху побігла геть. Він кинувся наздогін.

Рятуйте! Ґвалтують! — Босоніж вона, як навіжена, бігла на вулицю. Дякувати Богу! Містер Аткінз вивів Рекса на післяобідню прогулянку.

Вівчарка загавкала, і містер Аткінз здивовано витріщився на неї. Але не зміг устояти на місці, бо пес раптом потяг його до під'їзної алеї Лахманів.

Позаду заревів двигун фургона, Стейсі ледь устигла відскочити, коли той зі свистом промчав повз неї та виїхав на вулицю.

— Стейсі! Хто це був? З тобою все добре? — Коли містер Аткінз із Рексом підійшли ближче, Стейсі знову закричала:

— Мамо!

Розділ тринадцятий

апітолійський пагорб огорнули сутінки. Ділон Мак-Ґрет вийшов із будинку на вулиці D і швидко пішов до авта. Сів за кермо, вставив ключ запалювання, але не повернув його. Натомість витер хустинкою з обличчя піт і витяг мобільних.

— Ну що, Ділоне, знайшов?

Голос Девіда був схвильований, як ніколи. «Утім, це зрозуміло, — подумав Ділон, — адже сьогодні в нього на очах убили Бен Моше».

— Ні, Девіде, вибач. Його немає ні у верхній шухляді комоду, ні в інших шухлядах. Я навіть шукав у столі у твоєму кабінеті. Марно.

— Подивися ще раз. Він мусить бути там. — У голосі Девіда бриніла тривога.

— Я добре шукав, повір. Його там немає. Єви теж не було: вона залишила мені двері незамкненими. — Ділон увімкнув двигун.

У телефоні запала тиша.

— Девіде?

— Хтось побував там перед тобою. — Тепер у голосі Девіда чувся відчай. — Хтось викрав мій клятий паспорт.

— Та ні, я так не думаю. — Ділон нервово стиснув кермо. — Не схоже, щоб у будинку хтось нишпорив. Нічого не розкидано, все на місцях. За винятком хіба що пилососа. Єва забула його сховати.

— Це на неї не схоже.

— То що я маю зробити? — Авто різко рушило, здійнявши в повітря сухе листя. — Заявити в поліцію, що твій паспорт зник?

— Ні-ні. Ніякої поліції. Я щось придумаю.

— Девіде, а що з агатом? — Ділон прокашлявся. — Він і досі в тебе?

— Так. Тепер я маю ще й бурштин. Його дав мені Бен Моше за мить до того як... — Він змовк.

У вечірньому присмерку Ділон заплющив очі.