Читать «Ответен удар» онлайн - страница 26

Брад Тор

За един кратък миг Кармайкъл беше изкушена да приеме.

Не си спомняше кога за последно е зарязвала всичко, за да си устрои безгрижен романтичен уикенд. Може би имаше два или три такива случая в началото на брака ѝ, но това беше толкова отдавна, че не беше сигурна дали не си ги бе въобразила, за да се чувства по-добре.

Тя се загледа в загорялото, стегнато тяло на Брайън, отпуснато върху лъскавите чаршафи „Фрет“, и мислено потърси начин как да разчисти графика си, но се оказа невъзможно. Периодът беше твърде важен за нея. Трябваше да прави обиколки на града, да се среща с хора, особено предвид предложението й за започване на разследване по случая с репортажа на „Ал Джазира”.

- Не мога, Брайън - отговори тя. - Твърде много неща трябва да свърша.

- Разбирам - каза Търнър и беше напълно искрен. Всъщност той се радваше на отказа ѝ. Вече беше отправил същото предложение на много по-млада и по-привлекателна младша секретарка от офиса на един конгресмен - или на жаргона на окръг Колумбия, на едно „секретарско дупе“, за която се твърдеше, че имала ненаситен апетит за див маратонски секс. Търнър блъфираше. Кармайкъл така или иначе, никога не приемаше неговите ,,романтични“ предложения за уединени уикенди. Да прекара цялата събота и неделя, правейки се на страстен и любвеобилен, не беше неговата представа за добре прекарано време. Не че я намираше непривлекателна. Напротив, но той не беше с нея заради секса, а заради онова, което тя можеше да направи за кариерата му.

Кармайкъл беше билетът на Търнър за голямата политика. Щеше да му помогне да се измъкне от монотонното бачкане в ЦРУ, което след 11 септември беше станало доста тежко. Като изключим секс уикенда с хубавичката дребна блондинка със секретарското дупе от Южна Дакота, повече от всичко на света Брайън Търнър желаеше ла работи за Хелън Кармайкъл, настоящ сенатор, и дай боже, бъдеш вицепрезидент.

Той тъкмо се беше замислил за любимите, според слуховете, перверзии на секретарката, когато Кармайкъл отново започна да му досажда с въпроси за работата.

- Какво става в Лангли? - попита тя. - Чува ли се нещо за репортажа на „Ал Джазира“?

- Не знам дали се чува, но много се гледа - отговори Търнър, който изпита облекчение от това, че интимната част на вечерта е приключила. Стана от леглото и тръгна към бюрото си. Сенаторът го изпрати с поглед. Тялото му пращеше от младежка сила и жизненост. После плъзна поглед към собствената си плът и се изпълни с гордост от видяното. Редовно поддържаше формата си и притежаваше фигурата на жена, поне с петнайсетина години по-млада от нея. Особено ѝ харесваше пиърсингът, който Брайън я убеди да си направи. И двамата имаха подхождащи си барбели от неръждаема стомана - тя на пъпа, а Брайън Търнър на главичката на пениса си, по-известен като „Принц Албърт“. Пиърсингът напомняше на Кармайкъл за тайните ѝ удоволствия и тя обичаше дискретно да попипва обецата, когато беше сред други важни фигури в окръг Колумбия - все хора, които и не подозираха за водения от нея двойствен живот.