Читать «Ответен удар» онлайн - страница 134

Брад Тор

Когато Аломари отново му нанесе унищожителен ритник в ребрата, се чу дрънчене на метал. Само да можеше да откопчае от кръста си текстилния колан с окачени на него клинове, карабинери и други алпийски приспособления, можеше да успее да го използва като оръжие.

Той преглътна болката и ръцете му напипаха катарамата. Преди да успее да я откопчае, понесе още два удара, които вписаха в сметката на Аломари наред с другите - беше решил да го накара да си плати за всичко. Този път се биеше с истинския убиец и дори наоколо им да имаше камери, той щеше да го пребие до смърт. Нямаше да спре, докато Аломари не започнеше да го умолява да го довърши. После щеше да го влачи по целия път, за да го предаде на Съединените щати, където щяха да го подложат на разпити и да го осъдят да гние в затвора до живот. А в негова чест Харват щеше да пече всеки уикенд по едно прасе под прозореца на килията му.

Когато Аломари отново вдигна с крак за поредния ритник, коланът се откопча и Харват описа с него широка дъга , претъркулвайки се встрани. Искаше да повали противника си, като го удари по краката отзад, но първо трябваше ла му отнеме оръжието.

Натъпканият с остри инструменти колан рязко изплющя по ръката на Аломари, при което картечният пистолет ,,Щаер” изтрополя на земята и се затъркаля по леда. Сега, когато оръжието не беше в ръцете му. Харват можеше да се заеме със същинската работа, което и направи. Скачайки на крака, той завъртя колана в широка осморка над главата си и го стовари върху гърба ма Аломари. Металните клинове раздраха големи парчета плат от грейката на убиеца. Харват можеше ла си представи какво щяха да му причинят, щом накрая влезеха в съприкосновение с плътта му.

Замахна по-силно с колана, който разкъса якето на неприятеля му. Той нададе вик, когато крайният метален инструмент, висящ на лентата, раздра дълбоко шията му. Не му оставаше нищо, освен да отстъпва назад, докато Харват продължаваше атаката. Удар след удар. Скот замахваше с колана все по-силно и по-силно. Докато изтикваше врага назад към един от тунелите, той продължаваше да го удря с нарастваща безпощадност. Крясъците на Аломари се разнасяха из пещерата, а Харват изпълняваше обещанието си да го накара да плати за всеки невинен живот, който беше отнел.

Грейката на отстъпващия мъж вече висеше на кървави ивици около тялото му, когато оперативният агент вдигна колана, за да нанесе унищожителен удар, но импровизираното оръжие увисна в ръката му. Успя да разбере какво е станало едва когато до ушите му долетя дрънчене, сечивата се удариха в тавана и после заваляха на земята. Коланът се беше скъсал.

За Харват това беше без значение. Той беше повече от щастлив да се нахвърли с голи ръце срещу безжалостния убиец, но преди да му нанесе удар, Аломари обърна положението в своя полза. Скот отстъпи две крачки назад, щом видя какво държи той в ръцете си. В безкрайния си гняв той отново беше подценил своя противник и този път разбираше, че ще плати за това с живота си.