Читать «Нові пригоди Ракети на чотирьох лапах» онлайн - страница 56

Джеремі Стронг

Першим видом змагань були перегони на швидкість. Чарлі й Шерон хизувалися своїм Ламборджіні, довкола якого зібралася невеличка юрба. Він був міцно збудований і мав вигляд упевненого в собі переможця: чистопородний, зі стрункими довгими лапами й елегантними обрисами тіла. Я був неприємно вражений. Я, звичайно, волів би відчувати ненависть до цього собаки, бо ж він належав Чарлі й Шерон, але, попри все, мусив-таки визнати, що пес прекрасний і досконалий. Порівняно з ним Стрілка була коротшою і нижчою на зріст стовідсотковою дворняжкою. Ну що ж, якщо вже Стрілці й судилося програти, то принаймні гідному суперникові.

— У тебе жодного шансу, — фиркнув Чарлі, побачивши нас. — Не тратьте, куме, сили — спускайтеся на дно.

У перегонах брали участь дванадцять собак. Нам треба було стояти з ними на лінії старту й чекати сигналу. Товстий лисий чолов’яга виконував роль стартера.

— Я не маю стартового пістолета, — вибачився він. — Тому просто вигукну: На старт! Увага! Бабах! Зрозуміли? Ну, тоді НА СТАРТ!.. УВАГА!.. БАБАХ!!!

І вони помчали… принаймні більшість із них. Трьом собакам було значно цікавіше обнюхувати одне одного, як це люблять робити пси. Решта дев’ятеро утворили щільну собачу зграю на чолі з Ламборджіні, що мчав уперед елегантними довгими стрибками. Стрілка біля нього виглядала очманілим павуком, що відчайдушно намагався не відстати. Мене охопила жалість до неї. Бідолашна Стрілка! І навіщо я прийняв той ідіотський виклик? Вона тут рвала за мене кишки, але ж їй усе одно судилося програти.

Вони дісталися до першого повороту, і я зауважив дивовижну річ: усі собаки сповільнювали рух на цьому повороті, що був доволі крутий… усі, крім Стрілки, що й далі мчала на повній швидкості. Так, як робила це завжди. У неї міцні, хоч і не дуже довгі лапи, і швидкісні повороти завжди були її фішкою.

На прямих відтинках траси Стрілка програвала Ламборджіні, але надолужувала на поворотах. У цілому можна сказати, що вони бігли лапа в лапу.

— Давай, Ламбе! — заревів Чарлі.

Це був останній поворот, і хорт відчував у себе на хвості Стрілку. Він, очевидно, вирішив повернути на швидкості. Його лапи роз’їхалися, він не зміг утримати рівновагу, спіткнувся і впав, тоді як Стрілка прожогом промчала повз нього й вийшла на фінішну пряму. Ламборджіні підхопився й полетів за нею, наздоганяючи гігантськими стрибками, але вже було запізно. Я не міг повірити власним очам. Стрілка перемогла.

МОЯ СОБАКА, СТРІЛКА, ПЕРЕМОГЛА!

МОЯ СОБАКА!

МОЯ ЧУДОВА-ПРЕЧУДОВА СТРІЛКА!

Чарлі зміряв мене своїм наймерзеннішим поглядом.

— Зачекай-но, — просичав він. — Ще буде змагання з фризбі, і я там тебе порішу. Знищу разом із твоїм дурнуватим дзявкалом!

Якщо ви ще цього не зауважили, Чарлі не надто приємний тип.

Тінине обличчя стало суцільною широченною посмішкою. Вона обхопила руками Стрілку й мало не задушила її. — Ти найкраща у світі! — вигукнула вона. А тоді підскочила й обхопила руками мене! А-а-а-а-а! — І ти найкращий у світі! — пискнула Тіна, а тоді поцілувала! У щоку! НА ОЧАХ У ВСІХ! Подвійне а-а-а-а-а-а-а-а-а!